SC Oostrozebeke (3C) haalt er vijf nieuwkomers bij: “Spelers die offensief een versterking betekenen”

Een gevoelig versterkt Scor hoopt op een rustig seizoen. © CLY
Redactie KW

SC Oostrozebeke heeft een verschrikkelijk jaar achter de rug met onzekerheid over een verblijf in derde provinciale tot de allerlaatste wedstrijd. “Vorig seizoen was echt rampzalig”, opent voorzitter Jean-Marie Bonte. “Dat willen we geen tweede keer meemaken. Voor volgend seizoen werd de nodige versterking bijgehaald en ik hoop dat we er vanaf de eerste wedstrijd op 1 september zullen staan, geruggensteund door een schare supporters.”

Het mag gezegd dat het eerste plein er schitterend bijligt. Dat heeft volgens de voorzitter alles te maken met het feit dat de club nu zelf de beregening voor zijn rekening neemt. Na het woordje van de voorzitter was het aan T1 Kenzo Dejonghe die de nieuwe spelers voorstelde en de ambities toelichtte. Kenzo begint aan zijn eerste volledig seizoen als opvolger van Eric Verstraete.

“Onze grootste zorg vorig jaar was het aanvallend compartiment. Het spreekt voor zich dat we vooral doelgericht spelers bij gehaald hebben die offensief een versterking betekenen. Daarmee hopend we het ondermaatse scorend vermogen wat op te krikken.”

Nieuwkomers

We zetten de nieuwkomers even op een rijtje: Quiten Rigolle (Beveren-Leie), Bjarni Vercaemer (Otegem), Emiel Huys (Heestert), Jensy Lancriet (Tielt) en Colin Verhaeghe(Jong Zulte). “Onze ambitie? Wij mikken op de eerste plaats op het halen van een goeie middenmoot. Ik zou daar al heel tevreden mee zijn, aangevuld met af en toe een uitschieter. Ik ben ervan overtuigd dat we ons mannetje zullen staan in derde provinciale die heel wat derby’s in petto heeft, zoals de buren uit Hulste, Emelgem-Kachtem en Kuurne. Alleen heel jammer dat we publiekstrekker Ingelmunster kwijt zijn.”

“Ik maak me sterk dat enkele jonge talenten aan de deur kloppen. Ik beschik over 47 spelers (eerste ploeg en beloften). Ik ben er echt van overtuigd dat we een heel sterke start zullen maken. Wie ik als kandidaat-kampioenen zie? Ik gok op Aalbeke dat eigenlijk dit jaar al kampioen had moeten zijn en ook VV Emelgem-Kachtem staat er heel goed voor.” (CLY)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier