https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ronny Goemaere stopt na dit seizoen bij SV Ingelmunster

Ronny Goemaere.© (Foto CLY)
Ronny Goemaere.© (Foto CLY)
Redactie KW

Sinds de uitbraak van de corona-crisis staat het dorpsvoetbal op een bijzonder laag pitje. De competitie in de provinciale afdeling is nog niet eens halverwege en het ziet er nog niet naar uit daar snel verandering in komt.

Het nieuwbakken SV Ingelmunster dat na zijn eerste jaar al kampioen speelde staat helemaal niet slecht geklasseerd in zijn tweede jaar en dat is hoofdzakelijk de verdienste van trainer Ronny Goemaere en zijn kompaan Jan Verhoeyen. Meester Ronny heeft er nl. voor gezorgd dat voetbal weer een feest is in de Brigandsgemeente.

Hoe succesvol het debuterende SV Ingelmunster was in zijn eerste jaar waarin het meteen de titel pakte, ziet het er naar uit dat na dit voetbaljaar in derde provinciale het zal verder moeten zonder zijn populaire trainer.

We vroegen de trainer op de man af of dit gerucht klopt. “Ik kan dit gerucht niet tegenspreken. Ik ben intussen 67 jaar oud en ben de mening toegedaan dat ik mag tijd maken voor een jongere trainer. Wie het wordt na dit seizoen weet ik niet maar ik heb het bestuur op het hart gedrukt dat het best iemand wordt uit de gemeente zelf want daarmee blijft het bestuur trouw aan zijn principes om liefst zoveel mogelijk jeugd uit de eigen gemeente een kans te geven. Ik ben in totaal liefst dertig jaar trainer geweest bij diverse ploegen en ik speelde ooit voor KSVI. Ik schopte het zelfs tot assistent trainer van Rik Vandevelde, Hein Vanhaesebrouck en Henk Houwaert.”

“Mijn mooiste herinneringen heb ik echter aan de heropstart van het huidige SV Ingelmunster. Dat was een enorm succes met niet alleen een sterke ploeg maar ook een schitterende bestuursploeg maar vooral een schare aan enthousiaste supporters. Kijk, ik stop ermee na dit seizoen omdat ik niet langer de wekelijkse verplichtingen van trainingen en wedstrijden aankan. Wel is het zo dat ik bij de club blijf en me voor een stuk zal inlaten met het jeugdbeleid en te helpen waar ze mij kunnen gebruiken.”

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.