Davy Ghekiere (Dosko Beveren – 3C): “Derby wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd”

© VDB
Redactie KW

Met 13 op 18 en een gedeelde derde plaats draait Dosko Beveren bovenin mee in derde provinciale C. Nu maken de Doskovieten zich op voor de derby tegen KSV De Ruiter, de ex-ploeg van Davy Ghekiere.

In een ver verleden, toen KSV De Ruiter het mooie weer maakte in eerste provinciale, maakt Davy Ghekiere deel van uit van de wijkploeg. “Het is inderdaad al lang geleden, maar ik ken er nog altijd enkele mensen. Maar voor de rest is de ploeg in niets meer te vergelijken met vroeger. Enorm spijtig wat daar uiteindelijk gebeurd is, maar mooie liedjes duren vaak niet lang. Of deze derby leeft? Voor ons is het een match zoals alle andere in deze reeks. Maar een gemakkelijk match zal het zeker niet worden, ook al staat De Ruiter momenteel slechts 14de. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd in deze reeks. En het valt me ook op dat er dit seizoen enorm veel gescoord wordt. Hoe dat komt, weet ik niet, maar het is alvast plezant voor de supporters. Ze krijgen waar voor hun geld”, lacht Davy.

Na het 2-2-gelijkspel tegen KSV Kortrijk herpakte Dosko zich vorige zaterdag met een 2-4-zege bij KFC Lendelede. “Maar echt verdiend was onze overwinning niet”, aldus de Bevernaar. “De wedstrijd kon echter beide kanten op, maar wij slaagden erin om op de goede momenten te scoren, terwijl zij het een paar keer lieten liggen. Maar dat is voetbal. Liever slecht spelen en winnen, dan goed spelen en verliezen.”

Na zes matchen staat Dosko Beveren gedeeld derde, op drie punten van leider Aalbeke Sport. “We zijn mee en dat is het voornaamste, want ons goede spel is er nog niet. Het komt er voorlopig dus op neer om de schade te beperken en zo snel mogelijk ons voetbal te verbeteren. Het uitvallen van enkele verdedigers vlak voor de competitiestart speelt een rol, maar ondertussen zijn de meesten terug. Het is alleen nog wachten op Dieter Dewulf, wat toch een groot verlies is. We zijn dus nog wat zoekende, maar er steekt kwaliteit genoeg in deze groep en het seizoen is nog lang”, besluit Davy Ghekiere. (SM)

Zaterdag 16 oktober om 19 uur: Dosko Beveren – KSV De Ruiter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier