Ward De Becker (Dudzele – 3B) stopt definitief met voetballen

Ward De Becker. © JPV
Redactie KW

Op bezoek bij Dosko Kanegem speelde Ward De Becker voor het laatst een officiële competitiematch. De kapitein maakte de volle 90 minuten vol, keek na het laatste fluitsignaal nog even om zich heen en besefte vervolgens dat het definitief afgelopen is.

VK Dudzele eindigt op positie tien in derde provinciale en heeft er een hoopgevend seizoen opzitten. De voorzitterswissel verliep geruisloos, de nieuwe beleidsploeg levert puik werk en T1 Sören Maenhout bewees een krachtdadige opvolger te zijn van monument Dany Couvreur. Met Ward De Becker verdwijnt een sterkhouder, die nog niet eens op tram drie zit. “Drie jaar geleden werd ik geopereerd aan de heup en bleef meer dan een zes maanden in de blessureboeg. Nu begint het probleem zich aan de andere kant te manifesteren. Ik heb geen zin om opnieuw zo lang te revalideren: liever de korte pijn dus. Iedereen vindt mijn vertrek spijtig, ik evenzeer, maar het is mooi geweest.”

Lof voor Maenhout

“Vooraleer ik in Dudzele verzeild geraakte, doorliep ik alle jeugdrangen in Varsenare. Daarna groeide ik door naar de eerste ploeg, waar ik gedurende drie seizoenen mijn kunnen mocht bewijzen. Daarna werd ik gecounterd door vervelende blessures die mij een basisstek kostten. Bij de beloften diende ik matchritme op te doen. Daar leerde ik Chris De Bisscop kennen. Toen die coach besloot in te gaan op de aanbieding van Dudzele vergezelde ik hem, met de bedoeling me nog pakweg twee competities te amuseren op een lager niveau. Het bleek veel leuker dan ik had gedacht: ik heb bij Dudzele zeven seizoenen lief en leed gedeeld. Met toenmalig kapitein Sören Maenhout vormde ik een tandem, toen hij stopte tussen de krijtlijnen nam ik de band over. Jaar na jaar bewezen we over een schitterende vriendenbende te beschikken. De promotie naar derde provinciale, als kampioen, blijft één van de hoogtepunten uit mijn carrière. Dat we zo probleemloos stand hielden in de hogere reeks toont aan hoe rijp de groep is. Daarenboven is T1 Sören Maenhout een fantastische kerel in groepsverband. Als trainer zal hij het nog ver schoppen.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier