SKE draait bovenin mee: “Meestrijden voor de prijzen”

Ruben Gevaert. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Zes doelpunten, veel gele en drie rode kaarten: de partij tussen SK Eernegem en leider Stormvogels Loppem in 3B kende een bewogen verloop. Met negen tegen tien haalde SKE in de slotfase een 1-3 achterstand op.

“Eigenlijk hadden we op het einde nog een kans op 4-3”, beweert Ruben Gevaert (26). “Het was een pittige partij. Na tien minuten keken we tegen een dubbele achterstand aan. Daarna domineerden we, lukten we de aansluitingstreffer, maar die werd snel beantwoord met een derde tegengoal. Twintig minuten voor tijd voerde trainer Gino Moyaert twee wissels door. De ingevallen Kuba Kostyrka, net terug na letsel, scoorde nog tweemaal.”

“Pakken we geen periode, dan proberen we in het algemeen klassement zo hoog mogelijk te finishen”

Dankzij 3-3 tegen de leider wordt de laatste speeldag van de eerste periode spannend. Bij winst in Beernem heeft Loppem het eerste eindrondeticket beet. Ruddervoorde (thuis tegen Wingene) ligt op de loer. De kans dat Eernegem, met drie punten achterstand op de leider, alsnog de periode pakt, is klein. Loppem (+22) en Ruddervoorde (+17) hebben een beter doelsaldo (+11).

Vaste waarde

“Nadien zijn er nog twee periodekampioenschappen”, benadrukt Gevaert, leraar lichamelijke opvoeding in het lager onderwijs. “Bij Eernegem hebben we de ambitie zo lang mogelijk mee te doen voor de prijzen. Pakken we geen periode, dan proberen we in het algemeen klassement zo hoog mogelijk te finishen. De partij bij Dudzele belangrijk want die ploeg volgt op drie punten. Een rechtstreekse concurrent dus.”

SK Eernegem beleeft in vergelijking met vorig seizoen meer plezier aan Ruben Gevaert, in z’n vrije tijd jeugdtrainer bij de onderbouw van KV Oostende. “Na een periode bij Zandvoorde koos ik aan het einde van het seizoen 2021-22 voor Eernegem”, verduidelijkt de flankaanvaller.

Steeds aan de aftrap

“In mijn debuutseizoen heb ik niet veel kunnen laten zien. Door een neusbreuk, door diverse andere letsels. Ik ben gebleven om te laten zien dat ik iets kan betekenen voor de club. In deze competitie stond ik iedere keer aan de aftrap en ben ik één keer dicht tegen het matcheinde gewisseld. Het gaat goed.”

Zaterdag 4 november om 19.30 uur: VK Dudzele-SK Eernegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier