Preben Verbandt combineert hoofdtrainerschap met functie van TVJO

Op het Tempelhof observeert Preben Verbandt ettelijke oefensessies van de jeugd.© JPV
Op het Tempelhof observeert Preben Verbandt ettelijke oefensessies van de jeugd.© JPV
Redactie KW

Zaterdagochtend: Preben Verbandt is al vroeg aanwezig op het Tempelhof. Hij organiseert de oefensessies van de jongeren volgens de regels van corona, overlegt met zijn voorzitter Wim Vandycke en heeft nog een gesprek met een aspirant- jeugdcoach. De lente is in het land, alles kan in open lucht geschieden.

Preben Verbandt behaalde zijn Uefa-A diploma, was destijds een gewaardeerde oefenmeester bij Cercle Brugge en na een periode bij de tweede ploeg in klimmen en dalen van KSK Steenbrugge opteerde hij voor Daring Brugge, waar hij vijf jaar geleden door gerechtigd correspondent Wim De Craemer werd binnengeloodst. Onder leiding van Preben promoveerde Daring naar derde provinciale.

Sinds enkele jaren vervult de vereniging er een vooraanstaande rol. Bij aanvang van het huidige kampioenschap aanvaardde de voetbalfreak de combinatie eerste in bevel met die van Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (TVJO), hoogst zeldzaam in de provinciale voetbalwereld. Sindsdien loopt alles op wieltjes, ondanks de pandemie. De hoofdkern voor de volgende competitie staat op punt.

Eén week nadat T2 Steve De Caluwé ontslag nam wegens werkomstandigheden werd vervanger Kurt Roose ingelijfd en ook bij de jeugd zijn alle trainersposities quasi ingevuld. Preben Verbandt, wiens vader Albert materiaalman op Cercle Brugge is, looft de samenwerking met iedereen. “Deze ochtend om acht uur belde ik nog een trainer op om mij te depanneren vermits ik gesprekken moest voeren. Een uur later was de man zijn terrein aan het klaarzetten. Pure klasse toch?”

Provinciaal label

“De voorzitter vroeg mij in september van vorig kalenderjaar om jeugdcoördinator te worden. Prompt aanvaardde ik want onze jongeren worden in de regio enorm ondergewaardeerd. We kunnen vissen in een kweekvijver die ons moet in staat stellen om een provinciaal label te halen. De eerstvolgende audit grijpt plaats in december 2021, we maken er dus een doelstelling van.”

“Mijn twee functies betekenen hard labeur maar je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug. Ook mijn echtgenote steunt mij door dik en dun, anders zouden die twee passies voor mij niet haalbaar blijven. Op mijn advies zijn er al vier van mijn medewerkers bezig aan hun leergang om een trainersdiploma binnen te halen. Ze gaan allemaal mee in het verhaal.”

“Wat de eerste ploeg betreft staat alles evenzeer op punt, we beschikken over een kern van 22 effectieven. Bij de concurrenten stel ik vast dat er veel toptransfers hebben plaats gevonden. Laat ze maar doen, wij bouwen rustig op en zullen ons zeker mengen in strijd voor de nacompetitie. Anderzijds, niets moet maar alles mag. Momenteel zijn al pakweg zes eigen opgeleide elementen doorgestroomd. Anderen, die aan de poort van de eerste ploeg kloppen, ken ik door en door vermits ik regelmatig trainingen en matchen bijwoon. Onze warme vereniging is klaar voor een hogere stap en verdient alle respect.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.