Moyaert (SK Eernegem 3B): “Doel is nu iedereen fit krijgen”

Trainer Gino Moyaert: accepteren dat Loppem kampioen wordt. © Foto Coghe
Redactie KW

In derde B is Stormvogels Loppem op weg naar de titel. De leider telt, vier speeldagen voor het einde, acht punten meer dan SK Eernegem. KDC Ruddervoorde haakte in de titelrace af. Ook Eernegem bereidt zich voor op de eindronde.

“Enkel als Loppem een spectaculaire inzinking kent, komen we nog in aanmerking voor de titel”, geeft trainer Gino Moyaert toe. “Tegen Loppem pakten we vier op zes. Toch staan we acht punten in het krijt. Loppem wordt de verdiende kampioen, dat moeten we accepteren.”

Met andere woorden: SKE is al bezig met de eindronde. “We hebben al een paar spelers laten rusten. Mannen met kleine kwaaltjes geven we tijd om te herstellen. Tegen de start van de nacompetitie iedereen fit krijgen is nu het voornaamste doel. Alles staat in functie van de eindronde.”

Sowieso krijgen Bram De Rop en Tyrone Ryckeman zaterdag thuis tegen Cercle Beernem rust. Uit bij Lombardsijde pakten ze hun derde gele kaart. Ruben Gevaert, Dylan Vanclooster, Robbe Colpaert en Gaëtan Desimpel hebben al heel veel gespeeld en worden misschien ook even gespaard. Jakub Kostyrka is terug na vakantie in Polen en wordt rustig klaargestoomd voor de finales.

Onduidelijk

“Over die eindronde hoor je allerlei zaken. Mijn spelers vragen ook regelmatig hoe de vork aan de steel zit. Het is jammer dat de federatie daarover nog niet heeft gecommuniceerd. Dat twaalf clubs, vier per reeks, mogen deelnemen, is duidelijk. Hoeveel ploegen samen met de drie kampioenen naar tweede provinciale klimmen, is niet duidelijk. We horen dat het zou gaan om de drie winnaars van speeldag twee plus twee verliezers.”

In de eindronde gaat het om rechtstreekse uitschakeling. “Thuis of uit, het kan een groot verschil betekenen”, beseft Moyaert. “Wij gaan maken dat we tegen de derde week van april klaar zijn voor wat vanaf mei op ons afkomt.”

(HF)

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: SK Eernegem – VV Cercle Beernem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier