Laatste seizoen Harold Van Der Borght bij SV Loppem (3B)

Wie reus Harold Van Der Borght nog eens aan het werk wil zien heeft nog acht matchen de tijd. Dan is zijn keeperscarrière voorbij. (foto JPV)

De korte trip naar Ruddervoorde betekende een kantelpunt voor de Stormvogels. Bij een overwinning voor de jongens van Jens Constant lag de titel voor het grijpen. Bij verlies zou de kampioenenstrijd opnieuw een bitsig gebeuren met thrillerallures worden tussen drie topteams.

Doelman Harold Van Der Borght vertolkte een hoofdrol in de slotminuten. Met nog acht duels voor de boeg kan nog één ploeg de Stormvogels van de oppergaai houden: SV Loppem zelf! Doelman Harold Van Der Borght was de dag na de euforische zege bij de buren de rust zelve. “We kwamen 2-0 achter, telkens na corner. Ik dacht waarlijk dat we eraan waren voor de moeite. Op slag van rust bracht Jurrie Vandekerckhove ons opnieuw in de wedstrijd. Na de kampwissel lukte Mattijs Decock twee treffers. Daarna moesten we nog een dikke 20 minuten standhouden. Luttele minuten voor affluiten moest ik uitpakken met een van de moeilijkste reddingen uit mijn loopbaan. Alle supporters schreeuwden mijn naam, de adrenaline gierde door mijn lijf. Achteraf verbroederden we met onze aanhang. Voor dergelijke festiviteiten doe je het: die beleving kan je niet omschrijven.”

Steentje bijgedragen

“Nu komt het erop aan de voetjes op de grond te houden. We tellen vijf punten voorsprong op Eernegem, zes op Ruddervoorde. We spelen twee keer opeenvolgend thuis: tegen Westkapelle en Doomkerke. We zijn er nog niet, al staan we er heel goed voor. Zelf ben ik blij mijn steentje te hebben bijgedragen, al mogen we niet vergeten dat alle veldspelers voor mij zich uit de naad hebben gewroet. Mattijs Decock plaatste de kroon op het werk met zijn twee rozen. Na dit kampioenschap is het voor mij afgelopen. Aan de groep heb ik medegedeeld de handschoenen te zullen opbergen. Nu van gedacht veranderen zou niet fair zijn tegenover de groep en mijn opvolger. Dat ben ik dus ook niet van plan. Het is mooi geweest, met fierheid blik ik terug op mijn carrière. Ik ben 35 jaar oud en heb nog één voetbalwens: hopelijk mag ik stoppen met de hoofdprijs.” (JPV)

Zondag 3 maart om 15 uur: Stormvogels Loppem – VV Westkapelle.