KDC Ruddervoorde (3B) heeft eindrondeticket beet en maakt zich op voor topper

Nathaniel Lagrou stond tegen Aarsele tweemaal aan het kanon. © GST
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

KDC Ruddervoorde heeft een eindrondeticket beet. Na de 6-2-thuiszege tegen Aarsele mochten Nathaniel Lagrou (31) en maats de periodetitel vieren. Ze willen meer. Klopt Ruddervoorde op zaterdag 24 februari leider Loppem, dan ligt de strijd om de titel in derde provinciale B helemaal open.

Tegen Aarsele had Ruddervoorde de schaapjes na een halfuur op het droge. Onder meer dankzij twee goals van Lagrou stond de thuisploeg snel 4-0 voor. “Omdat we in die fase van de wedstrijd bijzonder efficiënt waren”, blikt de gewezen speler van onder meer Koksijde, Hoek, Merelbeke en Zwevezele terug. We slikten twee te vermijden tegengoals. Door wat concentratieverlies wellicht. Toen we nog eens vijf minuten doorduwden, liepen we verder uit.”

Details zullen bepalend zijn

En toen was de periodetitel binnen. Dat geeft het team van trainer Chris Van den Broucke een beetje zekerheid. Indien het derde periodekampioenschap zou tegenvallen dan zijn de roodjes toch zeker van deelname aan de eindronde. Zaterdag staat een trip naar Dudzele op de kalender, een week later volgt de topper tegen leider Loppem. De Stormvogels hebben na twintig matchen drie punten meer.

“Onze cijfers lopen bijna helemaal gelijk”, weet Lagrou. “We slikten allebei 23 goals. Zij scoorden 65 doelpunten, eentje meer dan wij. Alleen hebben zij een wedstrijd meer gewonnen. Het is een ploeg met veel ervaring. Het zal in het rechtstreekse duel om details draaien. Wij willen allemaal, dat is duidelijk want zo goed als iedereen tekende bij voor volgend seizoen.”

Plezier teruggevonden

Ook Lagrou, die van trainer Van den Broucke meestal een vrije rol krijgt. Als offensieve middenvelder of valse flankspeler. Dit seizoen zit hij aan zes doelpunten. Matthias Feys is topschutter met vijftien goals, Tom Clarisse heeft er elf, Iwein Catteeuw acht. Aiden Lenihan met zeven en Mathisse De Croock met zes staan eveneens in de topschutterslijsten.

“Voor doelpunten zijn we niet afhankelijk van één iemand”, benadrukt Lagrou die om te trainen en te voetballen lange verplaatsingen heeft afgezworen. “Ik woon in Zwevezele, nabij Ruddervoorde. Hier vond ik opnieuw plezier in voetballen en kwam ik in een goeie bende terecht.”

Zaterdag 17 februari om 19.30 uur: VK Dudzele – KDC Ruddervoorde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier