Jurgen Dewaele van FC Veldegem blikt vooruit: “Een pure zespuntenmatch”

Jurgen Dewaele vervult zijn eerste job als hoofdcoach: ook volgend seizoen blijft hij in Veldegem. © JPV
Redactie KW

Niemand had gerekend op puntengewin in Pittem maar toen de ingevallen Laurens Maenhout de 2-1 op het bord bracht, even voor het uur, kregen de Houtlanders hoop. Het uiteindelijke 3-1 verlies komt hoe dan ook hard binnen want Westkapelle won tegen Aarsele en wipt over Veldegem naar stek 13.

Op zondag 26 november van vorig kalenderjaar verloor Veldegem met 5-1 in Loppem. De dag nadien werd toenmalig coach Rik Bouckaert ontslagen. De week daarna, thuis tegen Kanegem, leidde T2 Davey Rossel de troepen naar een 2-2 puntendeling. Vervolgens kwam Jurgen Dewaele, een ex-voetballer van hoog niveau, op het voorplan. De commentaren zijn positief over de Zwevezelenaar, die wel gedwarsboomd wordt door een beperkt geworden kern.

“Als speler haalde ik, nadat ik de jeugdrangen had doorgebracht bij Club Brugge, mijn hoogste niveau bij Torhout KM. Verder kwam ik uit voor onder meer Gistel, Handzame, Wingene, Harelbeke, Gullegem en Zwevezele. Bij laatstgenoemde formatie startte ik als jeugdtrainer en doorliep de lichtingen U12 tot en met U17.”

“Vorig seizoen nam de eerste ploeg een doorstart in vierde provinciale. Ik solliciteerde maar de keuze viel op iemand anders. Dan ging ik maar aan de slag als coördinator bovenbouw bij Torhout KM. Het veldwerk miste ik enorm, ik was verheugd toen Veldegem me contacteerde.”

Serieus potentieel

“Toch wilde ik het geheel eerst aan het werk zien. In Dudzele werd ik gecharmeerd door het aanwezige talent. Daar zag ik serieus potentieel in. Op 16 december 2023, thuis tegen Eernegem, fungeerde ik voor het eerst als coach. Het degradatiespook dreigt, mede omdat ik een aantal smaakmakers moet missen. Sven Blieck is out voor de rest van het seizoen wegens knieperikelen. Filije Koita was geblesseerd en kampt nu met ziekte. Bram Grammens is gestopt, Mathis Vanneste bereidt zich voor op een marathon, Natan en Dieter Vandewalle zie ik evenmin nog. Toch gaan we energiek verder. Elke match moeten we erin geloven. Een regelrechte zespunter komt er nu aan: we ontvangen Westkapelle.”

“Meer dan ons uiterste best kunnen we niet doen. We zijn aan het bouwen aan een stevig geheel naar volgend kampioenschap toe. Het zou ons een fikse stap vooruit helpen moesten we in derde kunnen blijven.” (JPV)

Zondag 14 april om 15 uur: FC Veldegem – VV Westkapelle.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier