Giovanni Windels is gedroomde T2 voor HO Oostveld Oedelem (3B)

Giovanni Windels maakt zich in zijn kleedkamer op de Bruinberg klaar voor zijn oefensessies. (foto JPV)
Redactie KW

Vier keer per week maalt Giovanni Windels de afstand tussen Desselgem en het Oostveld af om Ronny Houben bij te staan als trainer van HOO Oedelem. Wij wachtten hem op voor een interview. Hij stuurde dat hij vijf minuten later zou zijn wegens files. Dan parkeerde hij zijn auto voor de chalet op de bruinberg, de muziek op volle sterkte.

Na een kleine maand voelt Giovanni Windels zich al thuis op de Bruinberg. “Vanavond komt de hoofdcoach uitzonderlijk niet, ik sta er alleen voor, maar alles is voorbereid. En ja, ik zit ettelijke uren in mijn auto voor mijn hobby. Maar dat is geen probleem. Als keeper ben ik begonnen toen ik zes lentes telde. Vier jaar later knalde ik met mijn elleboog op de paal en mocht ik niet meer in doel plaatsnemen. Van Beveren-Leie verhuisde ik naar Kuurne, waar ik aan 16 jaar bij de eerste ploeg debuteerde. Ik werd topschutter in vierde provinciale. Gullegem, Geluwe en Moen waren mijn volgende uitdagingen. Blessureleed noopte me te vroeg af te haken tussen de krijtlijnen. Drie jaar geleden trok ik toch nog als speler naar Steenbrugge. Later probeerde ik mijn doelpuntenhonger terug te vinden in Heule. Twee voetoperaties in twee maanden verbrodden mijn ambities. Vandaar dat ik opteerde om het te proberen als T2 en plaatste een bericht op Facebook. De verantwoordelijken van HOO Oedelem zagen dat bericht en nodigden me uit voor een gesprek. Ik praatte honderduit met eerste in bevel Ronny Houben. Drie dagen later stonden we samen op het oefenveld.”

Verbroederen

“De hoofdcoach eist discipline en straalt gezag uit. Ik sta dichter bij de groep en neem ook de invallers onder mijn hoede. Ik hoop ze te kunnen motiveren om meer naar onze oefensessies te komen. Zo zouden we nog meer kunnen verbroederen. Geloof me vrij, eerste ploeg of tweede ploeg… het zijn stuk voor stuk zalige gasten!” (JPV)

Zaterdag 16 maart om 19.30 uur: KDC Ruddervoorde A – HO Oostveld Oedelem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier