FC Veldegem (3B) hoopt op redding

Laurens Maenhout. © JPV
Redactie KW

Alle middelen worden ingezet om het behoud te bewerkstelligen bij de Houtlanders. Sportief verantwoordelijke Bas Van Eenoo realiseerde reeds ettelijke transfers met de bedoeling een vernieuwd geheel in stelling te brengen en de concurrentie in de kern te verhogen. Een buiteling naar de lagere reeks zou hard aankomen.

van de eigen elementen die kon worden heropgevist, is Laurens Maenhout. De aanvaller beschikt over een fenomenaal loopvermogen maar kende een tegenvallend kalenderjaar 2023. “Onder leiding van Rik Bouckaert kreeg ik geen kansen meer. Ik had nochtans Lichtervelde, waar ik mijn hele leven voetbalde, verlaten om iets meer aan de bak te komen. Bovendien bleef ik meer dan twee maanden langs de kant wegens problemen met de ligamenten. Ja, ik heb mijn deel van de pech ruimschoots gehad. In de eerste ronde van de huidige competitie pakte mijn club uit met een trainerswissel. Daar zal ik me niet over uitspreken, al word ik onder de nieuwe T1, Jurgen Dewaele, wel gebruikt.”

Vierluik

“In onze eerste wedstrijd na de winterstop, het enorm belangrijke duel tegen hekkensluiter Ichtegem, kwam ik aan de aftrap. We wonnen met 2-0 tegen een herboren rode lantaarn, die volgens mij onder de nieuwe trainer Peter Linskens nog brokken zal maken. Vervolgens speelden we gelijk in Oedelem en Aarsele om uiteindelijk voor het eerst in 2024 te verliezen, toen leider Loppem op bezoek kwam. We zijn vier matchen ver in de terugronde, drie keer was ik erbij, als starter of als bankzitter. Ik doe mijn best om altijd geselecteerd te worden. Wingene, Kanegem, Beernem en Doomkerke wordt volgens mij het vierluik van de waarheid.”

Raad en daad

“We weten waar onze coach op tactisch vlak naartoe wil maar we moeten een kloof van vier tot vijf punten dichten om aansluiting te krijgen bij het peloton. De sfeer is oké en de jongens werken zich te pletter. Die schitterende groep zou graag in derde provinciale blijven. Ook ons bestuur helpt ons optimaal met raad en daad. Redding blijft zeker mogelijk.” (JPV)

Zondag 11 februari om 15 uur: FC Veldegem – KVC Wingene.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier