Aanvaller Robin Buydaert keert terug naar KVV Aartrijke (3B)

Thomas Verholleman, Tibo Buffel, Quinten Hollevoet, Jasper Bolle, Robin Buydaert, Quinc Maertens, Thibaud Couwelier, Melvin Debou, Alexander Pyra en Jason Vandekerkhove.© Foto Coghe
Thomas Verholleman, Tibo Buffel, Quinten Hollevoet, Jasper Bolle, Robin Buydaert, Quinc Maertens, Thibaud Couwelier, Melvin Debou, Alexander Pyra en Jason Vandekerkhove.© Foto Coghe
Redactie KW

KVV Aartrijke maakt zich op voor een eerste volledig seizoen in derde. De club realiseerde enkele transfers en haalde Robin Buydaert (bijna 24) terug. De aanvaller verdedigde in het seizoen 2018-19 al de kleuren van Aartrijke.

“Toen keerde ik terug naar Veldegem omdat het bij Aartrijke niet klikte met de trainer die in de loop van het seizoen overnam”, vertelt de brigadier bij de bewakingsfirma Securitas. “In die periode was ik nog student. We waren niet zo goed aan het seizoen begonnen. Er kwam een trainerswissel en ik raakte geblesseerd. Na dat ene jaar Aartrijke keerde ik terug naar Veldegem waar ik vrij snel in het eerste elftal kwam. Het voorbije seizoen, dat door de pandemie werd afgebroken, speelde ik weinig. Ik sukkelde met de schouder. Een pees tussen bovenarm en sleutelbeen was verschoven. Dat probleem is opgelost.”

Coronakilo’s

Zondag 11 juli start bij Aartrijke de voorbereiding. Dan verwacht trainer Frederiek Logghe, oom van Buydaert, iedereen op het veld. De spits hoopt de komende weken nog wat coronakilootjes kwijt te geraken. “Ik schudde er al een paar af, ik hoop er nog enkele te verliezen”, gaat de inwoner van Beernem verder. “Tijdens de voetballoze periode deed ik niet veel. Nu ga ik twee keer per week lopen en trek ik enkele malen naar de fitness. Om tegen 11 juli klaar te zijn. Het behoud in derde provinciale zo snel mogelijk veiligstellen is bij Aartrijke het doel. Daar hoop ik mijn steentje toe bij te dragen.”

Ik ga twee keer per week lopen en trek enkele malen naar de fitness

De club haalde ook Thomas Dehaemers, Quinten Hollevoet, Jarno Vandebuerie en Melvin Debou (KM Torhout), Thomas Verholleman en Jason Vande Kerckhove (Lichtervelde), Thibaud Couwelier (Ruddervoorde), Jasper Bolle (Eernegem) en Tibo Buffel (De Ruiter). Alexander Pyra schuift door van de eigen U17. Zij vervangen de vertrekkers Sam Caron en Wesley Clarisse (Daring Brugge), Stijn Raes en Gert-Jan Verschaeve (Zerkegem) en Joren Lietaert (Steenbrugge). Daan Vandenbroucke, Karim D’Heedene, Robbe Vanoverbeke, Milan Vandewiele, Ilian Delareu en Thomas Vandevoorde stoppen met voetballen.

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.