Stijn Meert tekent voor twee seizoenen als trainer van Torhout KM

Stijn Meert wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van KM Torhout.© GF
Stijn Meert wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van KM Torhout.© GF
Redactie KW

Nog maar pas had hoofdcoach en sportief manager Didier Degomme van Torhout KM aangegeven dat hij volgend seizoen enkel nog sportief manager wil zijn en dat men op zoek ging naar een opvolger als hoofdtrainer of de keuze is al gemaakt. De 42-jarige Stijn Meert wordt de nieuwe trainer.

Stijn Meert is behalve ex-prof sinds een drietal jaar ook in het bezit van het Pro License-trainersdiploma. Meert begon te voetballen bij de jeugd van KV Kortrijk, waar hij doorstootte tot het eerste elftal. In 1999 trok hij naar Anderlecht, verloor er uiteindelijk de concurrentiestrijd tegen Bart Goor en werd uitgeleend aan MVV en Sint-Truiden.

In 2002 ging hij aan de slag bij Zulte Waregem waarmee hij in 2006 de Beker van België won en ook drie keer play-off 1 speelde. Nadien volgden nog Moeskroen-Peruwelz en KSV Oudenaarde. In 2012 hing hij de voetbalschoenen aan de haak.

Jeugdcoördinator KSV Roeselare

Zijn trainerscarrière begon bij de beloften van Zulte Waregem, vanaf 2013. Nadien trok hij naar SK Roeselare (beloften) en één jaar later, in 2019, verving hij tijdelijk Stefan Leleu als hoofdtrainer bij KSV Oudenaarde. Dit seizoen stond hij op de loonlijst bij KSV Roeselare als staflid van de A-kern en jeugdcoördinator.

Dat verhaal eindigde door de financiële problemen van Roeselare en het daarop volgende faillissement. Meert woont in Ingelmunster en is leerkracht aan het Torhoutse Vives-institituut. Meert ziet in KM Torhout, die een vrij professionele werking heeft, een ideale club om werk en sportieve ambities te combineren.

Uitgaande transfer

Hij tekende voor twee seizoenen en zal nu samen met sportief manager Didier Degomme de gesprekken opstarten met de huidige technische staf (assistent-trainer Jens Noppe, keeperstrainer Dimitri Verhulst en physical coach en video-analist Frank Claeys) over een eventuele samenwerking voor volgend seizoen.

Intussen is er ook een uitgaande transfer. De 21-jarige Thibault Degomme, zoon van de sportief directeur, trekt naar eerste provincialer KSK Oostnieuwkerke, om zo meer speelkansen te krijgen. (DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier