Seppe Gantois en KVK Westhoek winnen tweede periode: “Een titel ontbreekt nog op mijn palmares”

Seppe Gantois zal zondag tegen rode lantaarn Pepingen-Halle de aanvoerdersband dragen. Kévin Gallo is met vakantie. © VDB
Anton Peene Reporter

Met een gelijkspel op het veld van VW Hamme verzekerde KVK Westhoek zich van de tweede periodetitel en dus van een ticket voor de eindronde. Zondag komt SK Pepingen-Halle naar het Crackstadion. De opdracht is duidelijk: de punten thuishouden.

Seppe Gantois was de auteur van de 0-1 in de 71ste minuut op het veld van Hamme. “Ik zou het doelpunt graag nog eens opnieuw zien”, lacht Seppe. “Het is wellicht een van de mooiste goals die ik al gemaakt heb. Mooie of lelijke goals, voor mij doet het er niet toe. Het resultaat is belangrijker. Een puntendeling was het minste wat we verdienden.”

“Als er iemand aanspraak maakte op de zege, dan waren wij het wel. Het is vooral een mooi bewijs dat we niet voor niets eerste staan. Bovendien waren we niet voltallig. Andres Decock en Jasper Degels waren op skivakantie en er vielen tijdens de voorafgaande trainingen nog enkele ploegmaten uit. Er valt niemand iets te verwijten.”

Eindronde

Het punt in Hamme zorgde ook voor een eindrondeticket op één match van het einde van de tweede periode. “In de voorbeschouwingen op het seizoen werden we nog als degradatiekandidaat bestempeld. De periodetitel is een mooie bekroning en hopelijk kunnen we deze flow nog elf matchen doortrekken. Voor de titel spelen, gebeurt niet elk seizoen. In de amateurreeksen heb ik het zelf nog niet meegemaakt, maar het zou mooi zijn als ik dit op mijn voetbalcv kan zetten.”

“Ik hoop stiekem om 23 keer te scoren dit seizoen”

“Meestal zat ik in zwaar weer met KVK Westhoek. Dit seizoen loopt alles gesmeerd. We scoorden al 47 keer en mijn teller staat op 14 doelpunten. Mijn doel? Ik zeg soms om evenveel goals te scoren als mijn rugnummer. Mijn rugnummer is al sinds jaar en dag 23. Deze prestaties zorgen voor interesse van andere ploegen, maar ik zit hier goed en het is bij de deur. Het is ook dankzij de ploegmaten dat ik een topseizoen beleef.”

Hekkensluiter

Zondag komt rode lantaarn Pepingen-Halle op bezoek. Daar won Westhoek met 0-6. “De komende twee matchen spelen we thuis en gaan we voor zes op zes. Volgende week spelen onze eerste twee achtervolgers een onderling duel.”

“Op papier hebben we misschien nog het makkelijkste programma van de top-drie, maar er vallen elke week verrassende uitslagen te noteren. Zo pakte Pepingen-Halle een punt tegen Blankenberge. We zijn dus op onze hoede”, aldus de 25-jarige salesmedewerker die in Woesten woont en zondag de aanvoerdersband zal dragen. “Onze kapitein Kévin Gallo is met vakantie tijdens dit inhaalweekend.”

Zondag 11 februari om 15 uur: KVK Westhoek – SK Pepingen-Halle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier