Olivier Scholaert en KVK Westhoek dromen van de titel: “We moeten het nu afmaken”

Olivier Scholaert (rechts), hier met Chems-Eddine Guenoune, voelt zich in zijn sas bij KVK Westhoek. © VDB
Redactie KW

KVK Westhoek moest in zijn laatste wedstrijd tevreden zijn met een 0-0-gelijkspel op bezoek bij KFC Hoger Op Kalken. Omdat ook de concurrentie punten liet liggen, blijft het status quo aan de top van het klassement in derde nationale A. Zondag komt Avanti Stekene op bezoek in het Crackstadion in Ieper.

“Een terechte uitslag”, blikt Olivier Scholaert terug op het gelijkspel in Kalken. “Al hadden we ook wel enkele mogelijkheden om te kunnen winnen.” Omdat eerste achtervolgers KSC Wielsbeke en VW Hamme bleven steken op een gelijkspel in hun onderling duel, blijft de voorsprong van de Ieperlingen acht punten. “Er is zeker geen twijfel binnen het team. Maar we beseffen wel dat het niet gemakkelijk zal gaan. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen en elke ploeg zal iets willen rapen tegen de leider in het klassement. We hebben wel een mooie bonus, waardoor we in staat moeten zijn om het af te maken.”

“We hebben veel kwaliteit, zowel op het veld als op de bank”

KVK Westhoek, dat door het binnenhalen van de tweede periode al zeker is van eindronde, kan straks de promotie ook afdwingen door kampioen te spelen. “De titel was aan het begin van het seizoen zeker niet het doel. Maar we hebben een heel compleet team. We hebben de beste verdediging én de beste aanval. We hebben veel kwaliteit, zowel op het veld als op de bank. Als er iemand geblesseerd uitvalt of geschorst is, wordt dit probleemloos opgevangen.”

Juiste ingesteldheid

Voor Westhoek staat zondag een thuiswedstrijd op het programma tegen de vierde in de stand, Avanti Stekene. In de heenronde werd er in Stekene met 1-3 gewonnen. “Die wedstrijd op verplaatsing was in het begin van het seizoen. Intussen zijn we al veel verder. Het zal dus zeker een andere wedstrijd worden. We zullen met de juiste ingesteldheid aan de start moeten komen als we de drie punten willen thuishouden”, aldus de 23-jarige Langemarkenaar.

De leerkracht lichamelijke opvoeding is best tevreden over zijn seizoen met Westhoek. “Ik ben in elke wedstrijd aan de aftrap verschenen. In tegenstelling tot vorig seizoen krijg ik nu dus wel volop mijn kans. Ik heb er hard voor gewerkt en het is dan ook plezant om dit te kunnen doen in een jaar waarin alles zo goed loopt”, besluit de middenvelder, die al bijtekende voor volgend seizoen. (BP)

Zondag 3 maart om 15 uur: KVK Westhoek – Avanti Stekene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier