Met versterking in alle gelederen probeert familieclub KSV Oostkamp progressie te boeken in de nationale reeksen

Dit zijn de sterkhouders die Oostkamp een nieuwe impuls zullen geven: v.l.n.r.: Niels Van De Water, Thijs Benoot, Emiel Martens, Broes Willem, Dylan Vanhaeren en Jules Vanhaecke. © (Foto JPV)
Redactie KW

Met stevige nieuwelingen op alle cruciale posities hoopt coach Kurt Delaere opnieuw stevig uit te pakken in derde nationale. Hij moest één aderlating incasseren: het vertrek van absolute topscorer Stan Braem naar SKV Zwevezele. Thijs Benoot (Zedelgem), Emiel Martens (Zwevezele) , Dylan Vanhaeren (Winkel), Jules Vanhaecke (Mandel) en Broes Willem (Winkel) kwamen erbij terwijl Niels Van De Water, na een inactief jaar wegens buikspierblessure, weer inzetbaar is.

De sympathieke T1 begreep dat Stan Braem een uitdaging in hogere reeksen ambieerde en wenst hem alle succes toe. Kurt Delaere nam vorig kampioenschap de fakkel over. KSV Oostkamp was als kampioen naar nationale gepromoveerd. De start oogde veelbelovend, tot onzichtbare vijand corona alles verbrodde. “Iedereen popelt om opnieuw van start te gaan. Wie geen goesting heeft na dergelijk rotseizoen bergt beter de schoenen op. Bekijk onze accommodaties, alles ademt enthousiasme. Ik start mijn derde kampioenschap op de Valkaart maar het lijkt alsof ik nergens ander als trainer gefungeerd heb. Mijn eerste speeljaar doorliep ik als T2, vervolgens werd ik hoofdverantwoordelijke. We zijn coronaproof verder blijven oefenen in groepjes van drie tot we weer voltallig mochten trainen. Van als ik opsta tot ik ga slapen ben ik bezig met het voetbal. Als ik voor de dug-out sta heb ik er alles aan gedaan, mijn spelers kregen de nodige bagage mee en dan is het aan hen. Het resultaat heb ik niet in handen, dus blijf ik in alle rust hier en daar bijsturen. Wel lanceer ik moderne technieken vermits ik jong ben en nog ettelijke jaren wil meegaan. Zo werken we met videoanalyses en prétrainingen. De jongens die wat vroeger komen, kunnen op die manier kracht en lenigheid bijkweken. Er ligt een heel parcours ter beschikking. In Oostkamp zijn trainers geen wegwerpproducten, de beleidsploeg steunt hen door dik en dun. Daarom geven wij heel veel terug.”

Videoanalyst bij Cercle Brugge

Thijs Benoot begon als kleine pagadder bij Club Brugge. Daarna trok hij voor elf seizoenen naar Cercle Brugge. Westkapelle en Zedelgem waren zijn volgende uitdagingen. “Natuurlijk sta ik te popelen om met Oostkamp in nationale aan de slag te gaan. Dit lijkt me een ideale promotie en ik zou toch graag alles uit mijn carrière halen. Mijn beste positie ligt centraal in de verdediging. Vanzelfsprekend hoop ik op een basisstek want ik ben overtuigd de stap naar van eerste provinciale naar derde nationale probleemloos te kunnen overbruggen.”

Dylan Vanhaeren komt over van Winkel Sport. “Mijn jeugdjaren bracht ik door bij KV Oostende en Cercle Brugge. Daarna volgden één seizoen Koksijde en vier Winkel Sport. Ik ben werkzaam als videoanalist bij het eerste elftal van Cercle Brugge en de verplaatsing van Oostkamp naar Jan Breydel, waar mijn broodwinning ligt, kan ik in enkele minuten overbruggen. De combinatie tussen mijn eigen voetbalpassie en mijn dagelijks werk lukt voorlopig probleemloos. Als Oostkamp een wedstrijd afhaspelt neemt een collega mijn taken over op Cercle. Zolang het mogelijk blijft zal ik bikkelen voor mijn vaste stek op het middenveld. We rekenen op een oerdegelijk seizoen en hebben er alle vertrouwen in.”

Broes Willem is eveneens afkomstig van Winkel Sport. “Bij Club Brugge bleef ik tot U11, dan trok in naar Roeselare. Acht jaar Cercle volgden. Na Winkel opteerde ik voor KSV Oostkamp, in de eerste plaats een praktische keuze. Vooral het tijdstip waarop hier de trainingen beginnen kan ik perfect combineren met werkomstandigheden. De verplaatsingen tussen mijn thuishaven en de accommodaties overbrug ik in een mum van tijd maar vooral ben ik gecharmeerd door de faciliteiten hier: heerlijk kunstgras, nieuwe tribune in aanbouw en een supergezellige kantine. Verder beschikken we over een coach die altijd attractief voetbal predikt wat ook voor mij, centrale verdediger, van groot belang is. Kurt Delaere straalt overigens vertrouwen uit.”

Het plaatje klopt volledig

Jules Vanhaecke startte zijn voetballeven bij KV Oostende. “Op mijn twaalfde trok ik naar Club Brugge waar ik doorgroeide tot bij de beloften. Van mijn 15 tot 19 jaar werd ik geselecteerd bij de Rode Duivels. Net op het moment dat ik kon doorbreken werd ik het slachtoffer van een voetbreuk en bleef één seizoen inactief. Iemand anders werd dus uitgekozen om door te stoten, bikkelhard voor mij maar een logische optie. Ik bleef na mijn blessure nog één jaar bij Club Brugge maar verder dan U19 en een paar keer invallen bij de beloften kwam ik niet meer. Dus waagde ik mijn kans bij de beloften van Zulte Waregem. Na één seizoen toonde iedereen zich supertevreden. Ik bleek evenwel te klein voor de positie centraal voorin en moest het nog een kampioenschap proberen op de flank. Sorry, ik had het gehad op dat niveau, vooral met de mentaliteit van sommigen. Ooit zag ik een verdediger lachten onder de douche nadat hij in de laatste minuut een tegengoal had veroorzaakt. Komaan zeg! Ik vertrok naar Mandel United maar toen Oostkamp interesse betoonde aarzelde ik geen minuut. Ik woon in Jabbeke, via autostrade ben ik binnen het kwartier op de Valkaart. Mijn ambitie om prof te worden heb ik intussen laten varen, ik wil gewoon alles spelen en zo vaak mogelijk de netten doen trillen. Hier moet dat lukken. Alles begon met een joviaal gesprek met de voorzitter en dan volgde de trainer die zijn vertrouwen in mij uitsprak en tenslotte de fantastische vrienden die mij zullen omringen. Het plaatje klopt volledig.”

Emiel Martens hoopt op een basisstek tussen de palen. “Bij Eendracht Vinkt startte mijn voetballeven. Daarna volgde Sparta Petegem en toen ik 15 werd waagde ik mijn kans bij Kortrijk. Ik mocht na verloop van tijd meetrainen met het vlaggenschip onder leiding van Glen De Boeck. Van die periode heb ik heel veel opgestoken. Vervolgens trok ik naar KMSK Deinze, waar ik me manifesteerde als tweede keeper. Na één seizoen opteerde ik voor avondtrainingen en waagde mijn kans bij SKV Zwevezele in tweede nationale. Het was mijn betrachting om titularis te worden maar, in alle eerlijkheid, mijn rivaal bleek te sterk. Andermaal koester ik de ambitie om te spelen bij de eerste ploeg, al werden mij allerminst beloftes gedaan. Ik zal mezelf moeten bewijzen.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.