Liam Prez weerstaat aan aanbiedingen van andere clubs: “Ik geloof in het ambitieuze project van Mandel United”

Liam Prez en zijn trainer voor komend seizoen: Angelo Paravizzini. © gf
Wouter Vander Stricht

Spelverdeler Liam Prez is volgend jaar zeker aan de slag bij Mandel United. Na de degradatie niet afgewend kon worden, doken allerlei geruchten op en werd er ook effectief aan de mouw getrokken aan enkele nieuwkomers. “Maar ik geloof in dit project”, zegt de Winkelnaar.

Liam Prez is nog maar 23 jaar, maar lijkt toch al een eeuwigheid mee te draaien in het nationale voetbal. “Ik was ook nog maar 18 toen ik tekende voor Knokke.” Hij zou uiteindelijk drie jaar bij de kustploeg blijven, gevolgd door een seizoen bij KVK Westhoek en eentje bij FC Gullegem. Die laatste twee allebei in de tweede amateurklasse. Hij had ook gehoopt in die tweede afdeling te kunnen blijven spelen toen hij zijn krabbel zette bij Mandel United. “Dat was zo, maar het is nu anders gelopen. Het was ook even stressen. En in het voetbal is het dan zo dat anderen aan je mouw beginnen te trekken, wetende dat je eigenlijk al getekend hebt. Maar ik heb vooral met voorzitter Frederick Verhelst een goed gesprek gehad. Deze degradatie was natuurlijk een domper, maar de club is en blijft ambitieus. Volgend jaar moet Mandel gewoon een topseizoen spelen. Het woord kampioen neem ik daarbij niet in de mond, maar met het spelersmateriaal dat voorhanden is moeten we zeker vooraan meedraaien.”

Collega in de ploeg

Liam kent ook andere nieuwkomers als Aaron Dhondt, die ook overkomt van FC Gullegem en Gauthier Libbrecht goed. “En met Jarric Buysse die van Knokke komt speelde ik drie jaar samen.” Niet enkel qua nieuwkomers, maar ook de blijvers zijn geen onbekende voor Liam. “Met Sibert Himpe speelde ik nog bij de jeugd van KV Kortrijk, maar ook bij KVK Westhoek. En Jaron Dumortier is een collega van mij, hij werkt ook op het internaat van MPI Sterrebos.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier