Emile Mourmanne matchwinnaar voor KVK Westhoek: “Ik zie gelijkenissen met het titeljaar bij Dottenijs”

Emile Mourmanne van KVK Westhoek. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Anton Peene Reporter

Het werd een moeizame 1-0-zege tegen hekkensluiter SK Pepingen-Halle voor leider KVK Westhoek. Emile Mourmanne zorgde in de 86ste minuut voor de verlossing. Zondag wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen Sint-Denijs. Het wordt het startschot van nog tien resterende wedstrijden in de strijd om de titel.

KVK Westhoek sloot de tweede periode af met een straffe 26 op 30. Het begon de tweede periode met een 0-6-zege bij SK Pepingen-Halle en eindigde die tegen dezelfde ploeg. “Zo’n vaart als in de match op verplaatsing liep het niet”, geeft Emile Mourmanne toe. “Zij gaven zich niet zomaar gewonnen. In de eerste helft raakten we er niet door, in de tweede helft wel maar hun keeper zorgde voor enkele mooie reddingen. Uiteindelijk kon ik hem toch kloppen en we voelden ons na deze treffer bevrijd. Het zou zonde geweest zijn, mochten we hier punten verloren hebben.”

Zijn vierde goal van het seizoen was dus een heel belangrijke. Concurrenten Wielsbeke en Hamme wonnen bovendien niet en zo is de kloof met de eerste achtervolgers al zes punten. “We deden een heel goeie zaak. Nu volgen er nog tien finales en ik hoop dat we na 30 speeldagen nog steeds bovenaan staan. Zondag komt het Oost-Vlaamse Sint-Denijs naar het Crackstadion, daar wonnen we met 0-3. Zij zitten ook in een goede flow, dus het wordt weer een pittige wedstrijd.”

Tweede titel op rij?

Emile speelde vorig seizoen al kampioen met Dottenijs en kan nu voor een back to back gaan. “Ik zie wel enkele gelijkenissen met vorig seizoen. Toen maakten we ook een sterke remonte na een mindere start. Onze cijfers zijn straf, maar we zijn er nog niet. We zullen hard werken op training en tijdens de wedstrijden”, aldus de 19-jarige student uit Dottenijs, die volgend seizoen bij KVK Westhoek blijft. “Ik krijg veel kansen en twijfelde niet om hier te blijven. Ik speel nu als rechtsback en die positie ligt me wel. Ook bij Dottenijs speelde ik al op deze positie.”

Zondag 18 februari om 15 uur: KVK Westhoek KVV Sint-Denijs Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier