Didier Degomme stopt (na dit seizoen) als trainer bij Torhout KM

Didier Degomme stopt na dit seizoen als trainer van Torhout.©Dirk Vuylsteke / VDB VDB
Didier Degomme stopt na dit seizoen als trainer van Torhout.©Dirk Vuylsteke / VDB VDB
Redactie KW

Torhout KM pakte dit seizoen uit met een combinatie van een hoofdcoach die tegelijk sportief manager was: Didier Degomme. Jens Noppe kwam er bij als veldtrainer. Hoewel slechts vier matchen werden afgewerkt, wordt er normaal na Nieuwjaar normaal nog hervat om een halve competitie vol te maken.

Nu heeft Didier Degomme evenwel beslist om na het einde van het seizoen te stoppen als trainer van het eerste elftal, dit in overleg met het bestuur. De combinatie trainer-coach en sportief manager en een voltijdse job bleek nog moeilijk te combineren. Vanaf volgend seizoen zal Degomme enkel nog als sportief manager fungeren. De bedoeling is om KM organisatorisch en structureel beter te laten functioneren.

Samen met Kris Defreyne, jeugdmanager, moet het ook de bedoeling zijn om de jeugd beter te laten doorstromen naar het eerste elftal. Op korte termijn wil KM ook zo snel mogelijk naar de tweede afdeling van het nationale voetbal. Een sportieve staf vormen voor volgend seizoen is daarom de eerste betrachting. Wie zich geroepen voelt om hoofdtrainer te worden, dient zich te melden bij Didier Degomme.

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.