Xavier Deleu (KSK Vlamertinge A – 2B): “Ook tegen de leider valt iets te rapen”

Xavier Deleu. (foto DB)
Redactie KW

De rood-witten van KSK Vlamertinge A zijn vorig weekend succesvol begonnen aan een zwaar drieluik. In Zwevegem Sport behaalden ze een gelijkspel, wat op zich helemaal geen slecht resultaat is. Zondag wacht hen de topper tegen leider Wevelgem City en de week daarop staat de wedstrijd van het jaar tegen KFC Poperinge A geprogrammeerd.

“Het is jammer dat we tegen Deerlijk Sport een mindere wedstrijd spelen en kostbare punten verliezen”, opent assistent-coach Xavier Deleu. “We behoren nog altijd tot de subtop, maar met enkele punten meer stonden we in de top drie. Als je in onze reeks twee wedstrijden wint, sta je helemaal bovenaan. Als je echter twee keer na elkaar verliest, zak je een heleboel plaatsen.”

Scorend vermogen

“Ons pijnpunt blijft het gebrek aan scorend vermogen. We moeten dringend iets efficiënter zijn voor doel. Het grote pluspunt van de ploeg is de stevige organisatie, waardoor we niet vaak moeten scoren om toch punten te pakken. Voor de aanvang van het seizoen was het de ambitie om een stabiele tweedeprovincialer te zijn. Deze doelstelling is niet gewijzigd en momenteel slagen we in dit opzet.”

“De komende wedstrijden zijn mooie affiches”, vervolgt Xavier Deleu. “Wevelgem City is de uitgesproken titelkandidaat van de reeks. Ze hebben ingekocht om kampioen te spelen en hebben een heel degelijke ploeg. We geven ons zeker niet gewonnen. In elke wedstrijd valt wel iets te rapen… ook tegen de leider.”

Volgende week staat de streekderby tegen KFC Poperinge op het programma. “Voor beide teams is dit de wedstrijd van het jaar. Iedereen kijkt al weken uit naar deze burenstrijd. Voor deze partij moet niemand gemotiveerd worden”, besluit de T2 van KSK Vlamertinge A. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier