Renzy Tielens wordt nieuwe keepertrainer bij KVK Avelgem

Geoffrey Duyck stopt als keepertrainer bij KVK Avelgem. © JDB
Redactie KW

KVK Avelgem heeft aangekondigd dat Renzy Tielens vanaf volgend seizoen de nieuwe keepertrainer zal worden. De voormalige doelman vervangt Geoffrey Duyck, die de afgelopen twee seizoenen bij de club de keepers onder zijn hoede had. Geoffrey gaat met voetbalpensioen. Hij wil meer tijd nemen voor zichzelf.

Geoffrey Duyck stopte tijdens de coronapandemie met voetballen. Hij zag in hoeveel tijd hij bezig was met het voetbal en wou dat vervangen door vrije tijd.

Veel tijd in beslag

“Al van in mijn jeugd ben ik enkel maar met voetbal bezig. Daar komen veel verplichtingen bij zoals twee of drie keer in de week trainen en dan iedere weekend een match. Daarnaast zijn er ook nog evenementen waar je aanwezig moet zijn. Alles bij elkaar neemt dat gewoon zeer veel tijd in beslag”, vertelt Geoffrey eerlijk.

Tijdens de coronapandemie besefte hij hoeveel uren per week verloren gingen aan voetbal. Dat bracht hem tot de beslissing om te stoppen. Toen hij de kans kreeg om als keepertrainer aan de slag te gaan, leek het hem in eerste instantie wel een leuke uitdaging.

“Ik heb enorm genoten van mijn tijd als keepertrainer, maar nu merk ik gewoon dat ook daar mijn energie voor op is. Ik zou in de toekomst graag eens een lege agenda hebben bij het begin van de week. Ik weet zelfs niet of ik in de toekomst nog ergens in het voetbal aan de slag zal gaan. Ik maak me voorlopig op voor een leven zonder voetbal”, zegt hij.

Geen onbekende

Zijn vervanger is geen onbekende in de voetbalwereld. Renzy Tielens keepte zelf ooit op een hoog niveau en sloot zijn spelerscarrière af bij KVK Avelgem. Hij heeft ook een verleden met hoofdcoach Bruno Vanterwyngen, dus is geen nieuw gezicht in Avelgem.

“Geoffrey is een echte vriend geworden. Nu hij zijn welverdiende voetbalpensioen heeft aangevraagd, is het voor mij persoonlijk de gedroomde oplossing dat mijn maatje Renzy zijn plaats in de staff overneemt”, liet Bruno Vanterwyngen optekenen. (JDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier