KEVC Beselare met ambitie naar tweede provinciale: “Meer concurrentie en dat houdt iedereen scherp”

Bij KEVC Beselare werd de vernieuwde ploeg voorgesteld. © ZB
Redactie KW

KEVC Beselare maakt zich op voor een nieuw avontuur in tweede provinciale. Nadat het vorig seizoen met overmacht de titel pakte in derde provinciale, hoopt de club op een beter seizoen dan de vorige keer in tweede.

“We zijn klaar voor tweede provinciale”, opent secretaris André Cokelaere. “We hebben ons gericht versterkt met het oog op die hogere reeks. We hebben spelers gehaald met ervaring op dat niveau. We zijn ervan overtuigd dat we een perfecte mix hebben tussen ervaring en jong talent om een rustig seizoen te kunnen beleven.”

Voor de 72-jarige secretaris, die aan zijn zesde seizoen in het Beselaars bestuur begint, is de ambitie voor de komende jaren ook duidelijk. “We willen een gezonde club blijven die jaarlijks in de middenmoot van tweede provinciale meedraait. De ambitie reikt voorlopig niet verder. We zijn een club zonder voorzitter, wat het nog altijd niet evident maakt. Daarnaast hebben we ook geen sponsors die geld in de club pompen. We moeten alles uit eigen inkomsten halen, wat het financieel niet makkelijk maakt.”

“We zijn een club zonder voorzitter, wat het niet altijd evident maakt”

In Beselare konden ze vooral rekenen op de ervaring en kennis van trainer Thierry Lemaire om de kern voor volgend seizoen uit te bouwen. “Thierry is iemand die heel veel spelers in de streek kent en die ook gerespecteerd wordt. Het uitbouwen van de spelerskern hebben we dus aan hem en de staf overgelaten. Er zijn heel wat nieuwkomers en erg weinig vertrekkers, dat betekent dat de concurrentie groter is geworden en de keuzes voor de coach moeilijker zullen zijn. Maar dat houdt iedereen scherp.”

Nieuwe tribune

Naast het sportieve werden in Beselare ook werken uitgevoerd op en rond het veld. “We hebben de tribune aan het eerste veld vernieuwd en daarnaast werd ook een tribune gebouwd aan het tweede veld. We zijn dus volledig klaar om de supporters te verwelkomen komend seizoen.”

De nieuwkomers zijn Petr Borzin, Nastja Sarrazin, Laurent Vandamme en Jarne Verlinde (allen Wervik), Maxime Delbaere (Westrozebeke), Bilal El Kaddouri (Gits), Robin Hoornaert (Bissegem), Edgar Khajakyan (Gullegem), Ahmed Mamdouh (Geluveld), Joshua Rodriguez Webb (Merkem), Imar Vandenabeele (Hollebeke), Mouloud Oublal, Tristan Vandenplas en Timon Verkinderen (allen vrij). De vertrekkers zijn Mathisse Dendoncker (Lombardsijde), Rémy Destroies en Geoffrey Geldhof (beiden Dottenijs), Dries Mergaert (Ledegem), Anton Vandamme (Dadizele) en Kjento Baert (gestopt).