Hekkensluiter BS Geluveld blijft geloven in redding

Daniel Gorin: “Ik heb dit jaar ongelofelijk veel geleerd.” © archieffoto VDB
Redactie KW

BS Geluveld slikte vorig weekend een zware 9-0 nederlaag op bezoek bij Club Roeselare. Een pijnlijke avond voor de hekkensluiter in tweede provinciale en al zeker voor doelman Daniel Gorin. Door het verlies blijft Geluveld, met nog drie speeldagen te gaan, laatste in de stand. Het staat vier punten achter op KFC Poperinge en vijf op SC Zonnebeke en SV Ingelmunster. “We hebben nog altijd de ambitie om ons te redden.”

“Zo zwaar verliezen is nooit leuk. Club Roeselare kwam erg sterk voor de dag, wij bijzonder zwak. Dat in combinatie met het feit dat ze heel erg efficiënt waren, zorgde voor de zware cijfers”, zegt de twintigjarige doelman over de pandoering.

Kansen

Ondanks de tegenvallende resultaten en slechte cijfers, blijft Gorin erg ambitieus. “We hebben de ambitie om negen op negen te pakken en ons alsnog te redden. Uiteraard weten we dat het bijzonder moeilijk zal worden. Maar onmogelijk is het niet. In maart hebben we zeven punten gepakt. Voetbal blijft elf tegen elf, dus is het altijd mogelijk.”

De eerstvolgende wedstrijd van Geluveld is zondag thuis tegen SV Moorslede, ook een ploeg uit rechterkolom. In de heenronde verloor Geluveld met 5-4. “Ik herinner me nog dat we in die wedstrijd heel goed waren. Het was een wedstrijd die we altijd moesten winnen. We waren toen de betere ploeg en ook nu geloof ik dat we kansen zullen krijgen om de drie punten thuis te houden”, zegt Gorin.

Bijgetekend

Ondanks de strijdvaardigheid van de student sportinnovatie aan Vives heeft het er alle schijn van dat Geluveld straks toch zal degraderen naar derde provinciale. “Ik wil daarmee nog niet te veel bezig zijn”, gaat de Menenaar verder. “Maar als het zo zou zijn, zullen we ook daar heel erg ambitieus voor de dag komen. Ik denk dat iedereen in de club dan de ambitie zal hebben om kampioen of eindronde te spelen en zo snel mogelijk weer te promoveren naar tweede provinciale.”

Gorin, die in het begin van het seizoen een basisplaats nog afwisselde met een plaats op de bank, lijkt sinds nieuwjaar vol zijn kans te krijgen als vaste nummer één. “Ik heb ook al bijgetekend voor volgend seizoen. Uiteraard komt het hard aan als je eens zwaar verliest en stel ik mezelf dan in vraag. Maar ik heb dit jaar ongelofelijk veel geleerd”, besluit de doelman. (BP)

Zondag 15 april om 15 uur: BS Geluveld – SV Moorslede

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier