Bart Vanhal (51) wordt volgend seizoen hoofdcoach bij SV Moorslede (2B)

Bart Vanhal. © foto SBR
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

Tweedeprovincialer SV Moorslede nam afscheid van zijn coach Renzo Demeulenaere, die volgend seizoen bij de buren van Olympic Ledegem aan de slag gaat. Op het Grimmertingecomplex wordt hij vanaf juli vervangen door de 51-jarige Bart Vanhal.

“Na mijn actieve spelerscarrière kreeg ik bij SK Staden de kans om mijn debuut te maken als hoofdcoach. Daar bleef ik ruim vijf jaar actief. Daarna volgde drie jaar Zarren, een jaar Boezinge (als T2) en laatst anderhalf jaar Lendelede. Dat is nu ondertussen wel al acht jaar geleden. Toen koos ik ervoor om gedurende zes jaar een frituur uit te baten aan het Stationsplein, later was ik ook nog gerant in de Bowling in Roeselare.”

Voetbalmicrobe

“Ondertussen heb ik echt genoeg van de horeca en begon de voetbalmicrobe terug te kriebelen, zeker nu mijn zoon actief is in Oostnieuwkerke. Daar heb ik onlangs nog tijdelijk de functie van beloftencoach op mij genomen, samen met Nico Georges. Toen ik vernam dat Moorslede op zoek was naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen, heb ik prompt mijn kandidatuur ingediend. Uiteindelijk koos het bestuur uit acht kandidaturen voor mij, wat toch wel een hele eer is. De microbe kriebelt nu nog meer, het kan dus niet rap genoeg juli zijn voor mij zodat ik ‘echt’ kan starten.”

Stabiele tweedeprovincialer

“Ik ben al een paar keer naar de ploeg gaan kijken. Zo kan ik naast de technische staf en het bestuur ook de spelers en hun mogelijke posities beter leren kennen. Nu al ben ik van mening dat SV Moorslede een heel mooie club is waar het bestuur totaal geen druk legt op de trainersstaf. Hier mag alles en moet niets. Het liefst willen ze wel een stabiele tweedeprovincialer worden.”

“Of er veel verandert aan de huidige kern? Normaal niet. Een drietal vertrekken of stoppen met voetballen en zullen waardig vervangen worden door Moorsleedse spelers of met een verleden hier”, aldus Bart, die samen met zijn vrouw een kinderopvang in Roeselare heeft. (SBR)