Trainer van KSV Bredene Frank Bruyneel neemt ontslag

Frank Bruyneel, exit als trainer bij KSV Bredene. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Na de 0-3 thuisnederlaag tegen Tielt heeft trainer Frank Bruyneel van KSV Bredene zijn ontslag aangeboden aan het bestuur van de club. KSV Bredene staat na tien wedstrijden op de veertiende plaats met negen punten.

“Ik had twee weken geleden al eens aan de bel getrokken”, vertelt Bredenaar Bruyneel, die zelf oud-speler is van de kustploeg en in januari 2019 als trainer overnam toen Johnny Nierynck naar Poperinge trok.

Geen bezieling

“Na een klein verlies tegen Kortemark en een gelijkspel tegen Houthulst B leek er beterschap op komst, maar thuis tegen Tielt gingen we zwaar de boot in. Ik zag geen mentaliteit, geen bezieling. Het was een zwakke prestatie van heel de ploeg. Ik ben al 20 jaar trainer en ben genoeg realist om te beseffen dat ik er geen plezier meer aan beleefde. Ik wil eerlijk zijn tegenover mezelf en de club. Daarom heb ik de beslissing genomen mijn ontslag te geven. Misschien vindt KSV Bredene een andere trainer, die de spelersgroep beter kan motiveren. Voor mij is het genoeg geweest. “

Het bestuur van KSVB was verrast dat Frank Bruyneel zijn ontslag aanbood, maar heeft het wel aanvaard. Voorzitter Greg Salhi: “We betreuren het feit dat Frank zelf de handdoek gooit. We moeten nu dringend op zoek naar een nieuwe trainer. Er zijn kandidaten genoeg maar we willen een goede keuze maken, een trainer met garantie voor de toekomst van de club.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier