T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel

Kenneth Dhondt. (foto JPV)
Redactie KW

Jong Male hunkert naar de titel. Op bezoek bij Woudsport Houthulst A kregen de kampioensdromen een fikse dreun. De jongens van coach Stijn Desmet verloren met 3-0 en zien hun dichtste belager naderen tot op twee punten.

Doelman Cedric Vanhee vat het duel samen: “We zijn zwaar genekt op individuele fouten, terwijl de thuisploeg niet één keer de mist inging. De tweede helft domineerden we, maar de beslissende voorzet bleef uit. We werden serieus gepakt op counter.”

Kenneth Dhondt bleef heel rustig na het verlies. “We staan nog altijd op kop en hebben ons lot in eigen handen. We gaan dus niet al het moois van de voorbije maanden overboord gooien maar rustig verder werken. Onze eerstvolgende opdracht is een thuismatch tegen rode lantaarn VV Tielt, die amper zeven punten sprokkelde. Die zeven punten hebben ze wel ergens geoogst, hé. Dus moeten we geconcentreerd naar die wedstrijd toeleven.”

Alles meegemaakt

“Dit is het vierde seizoen dat ik langs de Brieversweg een duo vorm met Stijn Desmet. Dagelijks zijn we met het voetbal bezig. Vorige week nog hebben we meer dan een uur, kop aan kop, samengezeten om een tactisch plan uit te werken. Voor de trip naar Houthulst vervingen we een training door een teambuilding. Onze conditie is prima, en we opteerden ervoor om de samenhorigheid aan te scherpen.”

“Oké, we hebben verloren. In de heenmatch zadelden we de nummer twee op met een 5-0-pandoering. Stijn Desmet en ikzelf hebben in Male alles meegemaakt: corona, eindrondes, blessureleed, waardoor we allebei zowaar tussen de krijtlijnen moesten verschijnen, en nu verloren we een veldslag. We gaan onverdroten door: ik neem een stuk van de oefensessies op mij en ben tevens verantwoordelijk voor de keepers. De T1 treft de eindbeslissingen maar zal nooit nalaten mij te raadplegen. We staan voor nog acht weken met thrillerallures. We zijn er gegarandeerd gewapend voor.” (JPV)

Zondag 3 maart om 15 uur: Jong Male VV – VV Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier