Nick Van Den Kerckhove (De Haan – 2A) scheurde al negen keer zijn gewrichtsbanden: “Stoppen voor mijn dertigste doet pijn”

Nick Van Den Kerckhove scoorde op zondag 21 april zijn laatste goal tegen VV Tielt. De week daarop, in Diksmuide, voetbalde hij voor het laatst. (foto JPV)
Redactie KW

De kustformatie is er niet in geslaagd met brio afscheid te nemen van de tweede provinciale reeks. De jongens van T1 Livio Proot kregen 5-1 te slikken van Diksmuide B en eindigen voorlaatste, met 15 punten minder dan Snaaskerke, dat de barrage voor het behoud dient te betwisten. Er wordt vurig gehoopt op een wederopstanding in de lagere reeks.

Dit is het verhaal van Nick Van Den Kerckhove, een hoogopgeleide voetballer die zijn laatste kampioenschap sporadisch aantrad en het slachtoffer bleef van blessureleed. “Nog geen 30 ben ik, en toch moet ik stoppen. Pijnlijk. Bij de jeugd van Club Brugge startte mijn voetbalopleiding. Tot bij de beloften schopte ik het, maar dan kreeg ik knieproblemen.”

“Steeds zakte ik een paar reeksen in de hoop dat het euvel hiermee zou verholpen zijn maar in heel mijn loopbaan scheurde ik negen keer de gewrichtsbanden: vijf keer links, vier keer rechts. Twee jaar geleden tekende ik voor De Haan. Daarvoor had ik mijn passie botgevierd bij onder meer Gullegem en Oudenburg”, blikt hij terug.

Goud waard

“Het vorige seizoen leefde iedereen die de Haantjes liefheeft in volle euforie. We plaatsten ons voor de nacompetitie en promoveerden. We waren van plan ons vel duur te verkopen in die prachtige tweede provinciale reeks. We debuteerden met twee gelijke spelen. Na een voorbereiding die ik vaak met pijn doorworstelde, begon ik de eerste wedstrijd in Snaaskerke op de bank en startte vervolgens thuis tegen Lichtervelde. Daarna stapelden de nederlagen zich op.”

“We toonden goede wil maar konden niet optornen tegen de onvoorstelbare blessurelast. op 22 oktober 2023 leidde monument Kris Brackx zijn laatste wedstrijd en nam vervolgens afscheid. Dimitri Delporte nam over maar na een paar weken maakte hij zijn keuze kenbaar voor een andere ploeg uit Oost-Vlaanderen. Dan kwam Livio Proot aan zet. Die debuterende hoofdcoach is goud waard voor de vereniging. Altijd rustig en sereen loopt hij allerminst hoog op met zijn voetbalkennis.”

“Hij deelt zijn richtlijnen uit op een empathische wijze en troost de groep na een nederlaag. Hij blijft aan zet: spijtig genoeg zal ik niet meer onder zijn vleugels vallen. Als bijberoep geef ik privé oefensessies en graag wil ik meer tijd vrijmaken voor mijn zoontje Jack, die weldra drie jaar wordt. Tussen de krijtlijnen kom ik niet meer”, zucht Van Den Kerckhove.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier