Michael Vandemaele (SVD Kortemark – 2A) verplicht twee weken aan de kant: “Ik voelde plots steken in mijn hart”

Michael Vandemaele werd onwel tijdens het zaalvoetbal. © Foto Bart
Redactie KW

Het was even serieus schrikken vrijdagavond, toen Michael Vandemaele tijdens een zaalvoetbalmatch onwel werd en richting AZ Delta werd gebracht. “Intussen is het weer beter”, klinkt het bij de speler van SVD Kortemark, die volgend seizoen bij Houthulst speelt.

“Vrijdag kreeg ik na tien minuten inderdaad last van mijn hart”, bevestigt Michael Vandemaele. “Ik voelde een paar steken in mijn hart en moest afgevoerd worden met de ambulance. Voor mezelf en mijn entourage was het uiteraard even serieus schrikken, maar intussen is het wel alweer beter.”

“Ik onderging al heel wat onderzoeken en als het vrijdag (vandaag, red.) niet beter is, moet ik opnieuw richting ziekenhuis voor nog wat meer onderzoeken. Maar sinds maandag heb ik voorlopig niets van last meer, dus hoop ik dat alles oké is”, aldus de 24-jarige timmerman uit Torhout, die volgend seizoen bij WS Houthulst aan de slag gaat.

“Het is een mooie accommodatie met kunstgras en ik ken trainer Kevin Vanthourenhout goed, dus was de keuze eigenlijk vlug gemaakt. Het was mijn eerste optie en ik heb meteen beslist om op het aanbod in te gaan.”

“Ik wist toen trouwens nog niet dat Kortemark ermee zou stoppen in tweede provinciale. Als jeugdproduct van Kortemark is het natuurlijk niet leuk om te horen dat de stekker eruit wordt getrokken in tweede provinciale.”

Eindigen in schoonheid

“We willen er uiteraard alles aan doen om het verhaal bij Kortemark in schoonheid af te sluiten. Hoewel er veel spelers vertrekken, denk ik dat de motivatie nog steeds aanwezig is. Ik ben zondag gaan kijken tegen Tielt en de wil om te winnen was er duidelijk nog. Zaterdag tegen Zwevezele zal ik er zelf nog niet bij kunnen zijn, want ik mag een tweetal weken niet sporten, maar ik ga sowieso kijken. In de heenronde speelden we 1-1 in een evenwichtige partij, dus verwacht ik ook nu een spannende wedstrijd.”

(SB)

Zaterdag 5 februari om 19.30 uur: KSKV Zwevezele B – SVD Kortemark A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.