Mats Compernolle gelooft in behoud Daring Brugge (2A)

Mats Compernolle voelt zich thuis op het Tempelhof. Degradatie wil hij kost wat kost helpen vermijden. © JPV
Redactie KW

De jongens van het Tempelhof haalden een broodnodige puntendeling in Snaaskerke en zijn zodoende weg van de derdelaatste stek, die een barragematch voor het behoud inhoudt. Toch mag de groep van T1 Preben Verbandt nog geen victorie kraaien: de ultieme twee competitieduels zijn confrontaties met de top twee: KWS Houthulst en Jong Male.

Mats Compernolle is een spits die werd opgeleid bij KM Torhout. Toen hij amper 16 lentes telde, mocht hij debuteren bij de eerste ploeg van Aartrijke. In Koekelare voetbalde Mats drie seizoenen, veroverde de titel, maar kwam te weinig aan spelen toe. Bij Daring Brugge kroonde hij zich in het eerste seizoen eveneens tot kampioen. Nu zit hij al twee weken op de wisselbank. “Dat is de keuze van de coach. Als Preben Verbandt mij in het elftal brengt, zal ik proberen te vlammen. In het andere geval leef ik positief mee met de groep. Op training probeer ik me te tonen. Afgelopen kampioenschap promoveerden we met een straat voorsprong. Nooit had ik gedacht dat we in de problemen zouden komen. Voor Nieuwjaar pakten we geregeld punten en het zag ernaar uit dat we mooi met het peloton zouden meedraaien.”

Familiegebeuren

“In de terugronde zagen we soms zwarte sneeuw. Waaraan het ligt weet ik echt niet, maar op 7 april jongstleden wonnen we met heel veel moeite tegen staartploeg Tielt, die al meer dan 100 tegengoals heeft geïncasseerd. Daarvoor oogstten we 0 op 12. Dat puntje in Snaaskerke geeft ons weer hoop. Toch worden het nog twee loodzware weken. In ons geheel zit evenveel talent als voor Nieuwjaar. Nu scoren we blijkbaar net niet of krijgen we tegengoals te slikken die in de heenronde net naast zouden zijn gekeild. Naast de eerste ploeg beschikt Daring Brugge over jeugdreeksen met een kweekvijver aan talent. Zelf word ik ook ingezet als jeugdoefenmeester en krijg veel terug van die kleine gastjes. Mijn mama Cindy Vanthourenhout is verzorgster van de eerste ploeg en eveneens trainster. Het voetbal blijft een familiegebeuren. De hele entourage zou een buiteling ten zeerste betreuren. We moeten echt alles in het werk stellen om dat te vermijden.” (JPV)

Zondag 21 april om 15 uur: Daring Brugge VV – KWS Houthulst A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier