KWS Houthulst A zeker van eindronde: “Nu vrijuit spelen”

Trainer Kevin Vanthourenhout. © VDB
Redactie KW

Door een klinkende 5-1 thuisoverwinning tegen RFC Lissewege en door het verlies van rechtstreekse titelconcurrent Jong Male, wist KWS Houthulst A afgelopen weekend de tweede periode binnen te halen. Hierdoor verzekeren de jongens van trainer Kevin Vanthourenhout zich nu al van eindronde.

“Aan het begin van het seizoen hadden we de ambitie om minstens even goed te doen als vorig seizoen. We wilden dus absoluut opnieuw eindronde spelen. Door ons er zo vroeg al van te verzekeren kunnen we de rest van het seizoen vrijuit spelen”, opent Vanthourenhout. In de eerste ronde haalden de Houthulstnaren zeventien punten uit tien wedstrijden. Nu haalden ze al 24/27 in de tweede periode.

“Aan het begin van het seizoen hadden we heel wat blessures. Hierdoor was het voor mij altijd puzzelen”, vervolgt de coach. “Sinds de start van de tweede periode kwamen telkens meer en meer spelers terug, waardoor we beter op elkaar ingespeeld geraakten en dus ook meer punten pakken. Het is al enkele jaren dat het goed loopt bij ons. Eens we beginnen winnen zit het vertrouwen goed en geraken we in een flow. Hierdoor volgt de volgende overwinning telkens makkelijker.”

Voorsprong

Voor Houthulst is er komend weekend een verplaatsing naar KFC Lichtervelde, dat thuis nog ongeslagen is. In de heenronde won KWSH met 4-0 van de Lichterveldenaren. “Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd. Ze hebben thuis nog niet verloren. Het zal dus een heel andere wedstrijd dan onze thuiswedstrijd worden”, aldus de 39-jarige Houthulstnaar.

Door de sterke reeks staat Houthulst comfortabel op de tweede plaats, met zeven punten voorsprong op KSV Veurne en slechts vier punten achterstand op leider Jong Male. De ambitie voor de overige competitiewedstrijden zal in Houthulst dan ook zijn om Jong Male het zo lang mogelijk moeilijk te maken.

“Jong Male is al vanaf het begin van het seizoen dé titelkandidaat. Als je kijkt naar hun kapitaal en het feit dat zij voor elke positie dubbele bezetting hebben, dan zou het logisch zijn dat zij straks de titel pakken. Voor ons mag alles, maar moet niets. Ik streef altijd naar het hoogst haalbare”, besluit de teamleader bij Bpost.

(BP)

Zaterdag 10 februari om 19:30 uur: KFC Lichtervelde – KWS Houthulst A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier