KFC Varsenare hervat op 18 juli zonder Milan De Rese

Milan De Rese.© JPV
Milan De Rese.© JPV
Redactie KW

Het zijn momenteel drukke tijden voor Danny De Coninck, algemeen coördinator/gerechtigd correspondent van KFC Varsenare. Samen met de tot hoofdcoach gepromoveerde T2 Stefaan Ameel en zijn assistent, ex-sterkhouder in de defensie Steven Lampo, wordt het nieuwe seizoen voorbereid. Dit zal sowieso zijn zonder Milan De Rese die naar aanleiding van een blessure een punt zet achter zijn voetbalcarrière.

Nieuw is dat KFC Varsenare zal starten met een tweede ploeg in vierde provinciale. “Onze talentrijke beloften zullen hier veel meer kunnen leren”, klinkt het. “Ook starten we opnieuw met een Trainers Academy, een ideale en laagdrempelige voorbereiding om jeugdtrainer te worden.”

“Ons eerste ploeg hervat de groepstrainingen op 18 juli. In het pinksterweekend ondergaat iedereen een lactaattest. Zo zullen we kunnen vaststellen in welke conditie onze jongens zich bevinden na meer dan zes maanden inactiviteit. Vervolgens krijgen ze allen een individueel schema zodat ze scherp op onze eerste oefensessie zullen verschijnen.”

Scheur in de heup

Wie niet meer zal aantreden in de nieuwe competitie is rastalent Milan De Rese. Om pijnvrij te kunnen voetballen, zou hij geopereerd moeten worden en zes maanden revalideren. “Dat kan ik me wegens beroepsomstandigheden in mijn transportbedrijf niet veroorloven. De MRI wees een scheur in de heup aan en zelfs na een heelkundige ingreep zou het niet zeker zijn dat ik pijnvrij blijf.”

“Als ik loop, ondervind ik last maar mijn normale activiteiten kan ik probleemloos uitvoeren. Dus trap ik op geen balletje meer. Ik startte afgelopen competitie mijn tweede jaar Varsenare maar na de stopzetting heb ik niets meer gedaan om de conditie te onderhouden. Natuurlijk zal ik de vrienden missen, al zal ik nog wel de matchen komen bekijken. Ondanks mijn 26 jaar heb ik er een carrière opzitten waarop ik fier ben: Club Brugge, Cercle Brugge, KM Torhout, VC Wingene en FC Varsenare.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.