Jorn Braekeveld voelt zich thuis bij FC Gullegem 2A

Jorn Braekeveld van FC Gullegem 2A. © gf
Redactie KW

Gullegem FC Gullegem raast maar door. Tegen Brakel boekten de rood-witten hun zesde zege op rij. Ondanks dat de Oost-Vlamingen als eerste de score openden, geraakte Gullegem niet van slag. Het won uiteindelijk met 3-1. Zondag maken de jongens van T1 Peter Devos de verplaatsing naar Westhoek. Een zevende overwinning op rij moet kunnen.

Hoewel de bond besliste om de drie dik verdiende punten tegen Lokeren-Temse aan de fusieploeg te geven, staan de roodhemden mooi op de zesde plaats. Mocht Gullegem erin slagen via het beroepscomité de punten terug te krijgen, dan komt Gullegem op een gedeelde derde plaats terecht. Wie had dat bij de start van het nieuwe seizoen durven voorspellen? “Daar hebben onze trainer Peter Devos en zijn sportieve staf een groot aandeel in. Hij heeft van zijn groep een bende krijgers gemaakt die moeilijk uit verband te spelen zijn. Ze staan mentaal sterk en vormen één hechte groep. We werden nog door geen enkele ploeg weggespeeld”, is sportief verantwoordelijke Filip Hostyn best tevreden met de gang van zaken. FC Gullegem heeft heel wat ervaring lopen. Maar T1 Peter Devos ziet er ook niet tegenop om jongeren te laten proeven van het grote werk. Zo mag de bijna 18-jarige Jorn Braekeveld de laatste weken regelmatig speelminuten maken. “Ik wil van iedere speelminuut het beste maken en probeer er zoveel mogelijk van te genieten”, vertelt de Kortrijkzaan. “Vorig seizoen, tegen Harelbeke, pakte ik mijn eerste speelminuten bij de eerste ploeg. Door corona werd de competitie toen al snel stilgelegd en moest ik wachten tot dit seizoen om opnieuw bij de vijftien uitverkorenen te horen. Op Wetteren kwam ik voor het eerst dit seizoen in actie. Sindsdien behoor ik steevast tot de kern en mag ik regelmatig invallen. Hoe kort mijn invalsbeurt ook is, ik probeer er telkens het beste van te maken.”

Mentor

Jorn Braekeveld shotte voor het eerste tegen een bal bij Blauwvoet Otegem. Hij werd er al vroeg opgemerkt door de talenscouts van Club Brugge. “Bij Club zou ik vijf jaar blijven”, vertelt hij. “Om dichter bij huis te voetballen trok ik daarna naar KV Kortrijk. Ondertussen ben ik aan mijn tweede seizoen Gullegem bezig. En het gaat de goede kant op. Gullegem is een gezellige en warme club, geleid door vriendelijke en hardwerkende mensen. Momenteel betaal ik nog leergeld. Ik moet op meerdere vlakken nog stappen vooruitzetten. Vooral in de duels mag ik me niet zo gemakkelijk opzij laten zetten. Maar ik heb er alles voor over om het hier te maken. Met trainer Peter Devos heb ik een goede verstandhouding. Hij is mijn mentor. Hij geeft me tips en houdt me met beide voeten op de grond. Dat is ook nodig, want ik zou nogal eens durven zweven”, besluit Jorn Braekeveld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.