Goalgetter Damy Ide van VVC Beernem (2A): “Plots voelde ik dat verdomde zweepje”

Damy Ide zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen. (Foto JPV)
Redactie KW

Toen de competitie in 2021 werd stilgelegd door corona stond VVC Beernem aan de leiding en promoveerde. Damy Ide had 23 keer de netten doen trillen. Nu ligt de goalgetter in de lappenmand. Hij kwam over van Varsenare en werd bij Beernem herenigd met zijn vroegere coach Kenny Verduyn.

“De promotie was een beloning voor ons allemaal. De competitie in tweede provinciale duurde amper een paar weken en dan sloeg de pandemie toe. In juli startten we de voorbereiding. Kenny Verduyn is een vakman en weet hoe we best letsels kunnen counteren.”

“Maar toch, toen het kampioenschap startte kreeg ik te maken met contracturen en miste drie matchen. In vergelijking met de voorbije jaren voelde ik gebrek aan kracht in de spieren. Eind oktober dacht ik dat alle leed voorbij was. Thuis tegen Jabbeke trok ik na zes minuten een spurt van pakweg 50 meter op links. Plots voelde ik het zweepje, de kenmerkende pijn van een spierscheur. Het verdict was bikkelhard: zes weken geen sport.”

Cruciaal duel

“Omwille van mijn gezondheid doe ik er nog wat bij: tot aan de winterstop laat ik mijn lichaam rusten. Nooit eerder voelde ik me zo zonder energie. Na nieuwjaar kan de coach hopelijk weer op mij rekenen. Ik hunker immers naar de periode waarin ik met de regelmaat van een klok de netten deed trillen. De prestaties van mijn ploegmaats volg ik op de voet. Onze coach zeurt niet over alle mogelijke tegenslag maar geeft de jongeren hun kans.”

“De 4-1 winst tegen Kanegem deed deugd want de weken vooraf lieten we nul op zes optekenen. We prijken op positie elf en zullen ons vel duur verkopen. Nu maken we ons op voor het duel op bezoek bij hekkensluiter Ardooie. Dat lijkt me een cruciale wedstrijd in onze strijd om een vaste waarde te worden in de wondermooie reeks.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier