Cedric Van Gheluwe overtuigt bij Dosko Sint-Kruis (2A): “Natuurlijk kan ik tweede provinciale aan!”

Cedric Van Gheluwe wil altijd zijn plaats afdwingen door hard labeur op training. (foto JPV)
Redactie KW

Dosko zet serieuze stappen richting behoud na winst tegen Koekelare, gevolgd door een brilscore tegen de buren uit Male, die de lijst aanvoeren. Een ijzersterke verdediging gaf geen krimp.

Er mag hoe dan ook geen verzwakking optreden bij de groep van Pieterjan Clincke, want nu volgt een thuistreffen tegen nummer drie, Veurne. Cedric Van Gheluwe heeft zich na nieuwjaar ontpopt tot organisator van de afweer. “Beschouw me maar als een kind van de Gulden Kamer, dat één korte periode andere oorden opzocht. Afgelopen kampioenschap maakte ik deel uit van de hoofdmacht tot ik vertrok naar Tenerife. Toen ik terugkeerde was ik mijn positie kwijt en moest ik bij de beloften aantreden. Daar maak ik absoluut geen punt van, de trainer beslist. Trouwens, ik weet waartoe T1 Pieterjan Clincke in staat is. Ooit vergezelde ik hem naar HO Oostveld Oedelem en we kroonden ons zowaar tot kampioen. Nu blijf ik trouwens overtuigd dat de trainersstaf ons in tweede provinciale zal houden.”

Zoon van de voorzitter

“Bij aanvang van het kampioenschap kwam ik weinig aan bod. Ik fungeerde zo een beetje als mentor bij de tweede ploeg. Kort voor nieuwjaar werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Nooit had ik immers het kopje laten hangen tijdens de oefensessies. Mij werd op de man af gevraagd of ik de reeks zou aankunnen. Die recht-voor-de-raap gesprekken apprecieer ik. Zo weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Zonder schroom repliceerde ik dat ik tweede provinciale uiteraard aankan. Als ik het vertrouwen krijg, tenminste.”

Respect voor trainers

“Op zondag 16 december, tegen Tielt, startte ik voor het eerst en we hielden de nul. Het speet me zowaar dat de winterstop eraan kwam, al bleef ik de eerste match na nieuwjaar mijn plaats behouden. Het tweede duel, tegen Diksmuide, moest ik op de bank plaatsnemen. We verloren met 1-5. Ook al startte ik niet, de ontgoocheling voor het verlies overheerste bij mij. Vervolgens, in Hooglede, hielden we de nul met mij in de basis. Sindsdien bleef ik staan. Iedereen doet zijn stinkende best: nooit zal ik roepen dat ik moest spelen. De coaches hebben het al moeilijk genoeg en ik respecteer hun beslissing. Ja, ik ben de zoon van de voorzitter. We doen alle twee ons ding. Favoritisme hoeft volstrekt niet.” (JPV)

Zondag 25 februari om 15 uur: Kon. Dosko Sint-Kruis – KSV Veurne A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier