“Ik voel me hier echt thuis”: Jaron Dumortier herleeft bij Mandel United

Jaron Dumortier verdedigt opnieuw de vertrouwde kleuren van Mandel United. © VDB
Wouter Vander Stricht

Mandel United blijft wekelijkse de huid duur verkopen. Ook tegen titelkandidaat VK Ninove zal dat zaterdag niet anders zijn. “Het is een goede ploeg, maar wij zijn ook niet te onderschatten”, zegt Jaron Dumortier.

Jaron Dumortier (23) is terug op het oude nest. Hij woont nog bij zijn ouders in de Gistelstraat in Ingelmunster. “Maar de overkant van de weg is al Izegem. Starten met voetballen deed ik bij VK Kachtem, na periodes in de jeugd bij Cercle Brugge en SV Roeselare belandde ik bij de U17 bij Mandel United. Ik behoorde er vervolgens ook twee jaar tot de A-kern, maar toen de club na de Strive-perikelen in moeilijk vaarwater kwam, koos ik voor WS Lauwe. Ik had daar wat kwaaltjes, maar beleefde er ook gewoon niet mijn beste seizoen. Toen ik hoorde dat Mandel United opnieuw op de rails stond en ik een telefoontje kreeg, was de deal snel rond. Ik voel me hier echt thuis. Ik ken hier iedereen, deze club past bij mij.”

“Ik heb alle vertrouwen in de goede afloop”

Jaron is aan de slag op het internaat bij MPI Sterrebos dat herdoopt werd tot Kastor Polux. “Overnachten moet ik er niet meer doen. Ik heb ook afspraken met mijn werkgever dat ik op de dagen dat ik train om 18.30 uur mag stoppen, de andere dagen doe ik de late shift.”

Scheurtje mediale band

Jaron kende ook dit seizoen wat blessureleed. “Eerst een scheurtje in de hamstrings en toen ik enkele matchen wel kon spelen, scheurde ik mijn mediale band. Ik was toen meer dan tien weken out, maar ondertussen ben ik al weer tijdje fit en voel ik me goed. Ik speel centraal in onze driemansdefensie. Afgelopen weekend speelden we op KSV Oostkamp een van onze betere wedstrijden. Jammer genoeg dat we er niet konden winnen, de 1-2 werd na wat discussie afgekeurd door de ref. De ontgoocheling in de groep was groot, we konden met drie punten huiswaarts gekeerd zijn.” In de reeks hangt alles nog dicht op elkaar, Mandel United staat zes punten onder de vijfde stek, maar ook evenveel punten boven een degradatiestek. “Iedereen weet ondertussen dat het ongemeend spannend is. Maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop. Zaterdag tegen VK Ninove zijn we niet kansloos. Het is uiteraard een van de topploegen uit de reeks, maar zij mogen ons ook niet onderschatten.”

Jaron Dumortier tekende ook al bij voor volgend seizoen. “Ik zie niet in waarom ik hier zou vertrekken.” Tegen Ninove moet Mandel het doen zonder de geschorsten Laevens en Pardo, Puskas en Shkodra zijn dan weer geblesseerd.

Zaterdag 16 maart om 20 uur: Mandel United – VK Ninove.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier