WS Lauwe promoveert naar derde afdeling: “Dat is niet alleen mijn verdienste, maar het werk van de ganse club”

Tegen SP Heestert stond Lauwe al zijn mannetje. © VDB
Alfons Vandewynckele
Alfons Vandewynckele Medewerker KW

Nog voor de wedstrijd van deze namiddag tegen Oostnieuwkerke, is WS Lauwe reeds zeker van de promotie naar derde afdeling. Met dank aan kampioen Diksmuide die met 6-0 brandhout maakte van naaste achtervolger Rumbeke.

Straks kan White Star er tegen Oostnieuwkerke een galamatch van maken. WS Lauwe speelt volgend seizoen opnieuw in de nationale reeksen. Het was van het seizoen 2008-2009 geleden dat WS Lauwe nog eens van nationaal voetbal mocht proeven.

Tijd naar uitgekeken

WS Lauwe had er al een hele tijd naar uit gekeken. Vorig seizoen, in de eindronde, werd het net niet en moesten de jongens van T1 Maxim Vandamme Blankenberge laten voorgaan. Maar uitstel was geen afstel. Deze keer, met nog drie wedstrijden te gaan, mag White Star een feestje bouwen. Het beoogde doel, nationaal voetbal, zit er opnieuw aan te komen.

Kampioen Diksmuide was een maatje te groot, maar in de strijd om de tweede plaats en de rechtstreekse promotie, kende Lauwe zijn gelijke niet. “Met dank aan onze T1 Maxim Vandamme”, zegt sportief verantwoordelijke en ex-Rode Duivel Stefaan Tanghe.

“Maxim kent zijn stiel, is veeleisend voor de spelers maar ook voor zichzelf. Hij kneedde de ploeg tot een goed voetballend geheel en bovenal tot een hecht collectief. Dat we de kern van vorig seizoen konden bijeen houden, heeft er ook toe bijgedragen dat we op het elan van vorig jaar konden doorgaan. Met vooral een sterke tweede ronde legden we de basis van deze promotie.”

Bescheiden

Maxim Vandamme wuift de vele complimenten bescheiden weg. “Die promotie is niet alleen mijn verdienste”, reageert de 62-jarige Ledegemnaar. “Dat is het werk van de ganse club. WS Lauwe is een mooie club met een rijke traditie. De vele medewerkers kijken op geen inspanning om hun geliefkoosde club te geven wat hen toekomt. Dat ik andermaal mag pronken met een dikke prijs?”

“ Uiteraard kan ik daarvan genieten, maar die verdienste is vooral het werk van de spelers. Als trainer kun je uiteraard de sportieve lijnen wel uittekenen, maar het zijn tenslotte de spelers die het moeten kunnen en willen uitvoeren.”

Maxim Vancompernolle is ondertussen reeds zeven seizoenen aan de slag bij WS Lauwe. “Na de ontgoocheling vorig seizoen, toen we net naast de promotie grepen, zetten we deze keer wel de kers op de taart”, lacht de 25-jarige Wakkenaar.

“Een verdiende promotie trouwens. Na kampioen Diksmuide waren we de beste ploeg van de reeks. Sedert ik als achttienjarige voor WS Lauwe koos gingen we nooit uit de top vijf. Dat ik volgend seizoen mijn ding mag doen in de nationale reeksen, is een droom die werkelijkheid wordt. Derde afdeling is een mooie reeks met aantrekkelijke derby’s tegen Wielsbeke, Roeselare, Blankenberge en Wervik. Mogelijk moeten we ook nog Westhoek in de ogen kijken en ook Harelbeke is nog niet zeker van het behoud in tweede afdeling.”

Hoger niveau

“Dat het niveau een stuk hoger zal liggen, is de normaalste zaak van de wereld. Maar ik ben er zeker van dat we ons mannetje zullen staan. Blankenberge, die ons vorig seizoen de promotie afpakte, draait dit seizoen een reeks hoger toch ook probleemloos mee. Wat de kustploeg kan, moeten we wij ook kunnen. Of ik tevreden ben over mijn seizoen? Het kan uiteraard altijd nog beter. Maar met zeven doelpunten en enkele assists meen ik in alle bescheidenheid dat ik mijn steentje heb bijgedragen.”

Kapitein Lennert Vansteenkiste, de Lauwse kapitein en rustbrenger in het middenveld, is duidelijk in de wolken met de promotie. “Daarvoor ben ik teruggekeerd naar WS Lauwe”, lacht de 28-jarige Lauwenaar. “Dat ik samen met mijn broer Harm en kozijn Aaron Couckuyt dit kon verwezenlijken, is gewoon schitterend.”

“Die prijs hebben we dan ook dubbel en dik verdiend. Voor eigen publiek hebben we geen enkele wedstrijd verloren, hebben ook geen punt gestolen. In de eerste ronde waren we in sommige wedstrijden niet voldoende efficiënt, maar sedert Aaron Couckuyt met scherp schiet, kon niemand nog aan ons tippen.”

“Deze namiddag kunnen we nu zonder druk op de schouders onze trouwe supporters verwennen op een mooie wedstrijd, gekruid met enkele doelpunten”, besluit Lennert Vansteenkiste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier