Ward Maréchal keert altijd terug tussen de palen van Excelsior Zedelgem (1e)

Ward Maréchal zit nog niet lang op tram twee. Toch heeft hij al heel wat ervaring. (foto JPV)
Redactie KW

Na Nieuwjaar brak een barslechte periode aan voor Excelsior. De jongens van het trainersduo Tom Van Hulle en Marc Calleeuw verloren vier keer op rij en pakten dan uit met een fenomenale stunt door in Boezinge met 1-2 te gaan zegevieren. De week nadien werd Excelsior verpulverd met 6-0 in Waregem.

Ward Maréchal is een jonge keeper die nooit elders de netten verdedigde dan in Zedelgem. Vorig kampioenschap startte hij, maar werd na vijf duels vervangen door nieuwkomer Yarith Maes, die zich tijdens zijn tweede opdracht blesseerde.

“Het was dus weer aan mij. Dit seizoen kreeg neofiet Niels Lannoo de voorkeur: hij beschikt over meer ervaring en is groter. Na één wedstrijd kreeg hij te kampen met een letsel en was ik weer aan de beurt. Dat duurde tot na die fameuze wedstrijd in Waregem. Blijkbaar dachten de coaches dat 6-0 me te veel door het hoofd zou spelen. Niels Lannoo keepte thuis tegen Moen en in Bredene. Hij deed het prima, maar we verloren telkens met het kleinste verschil. De daaropvolgende training kwetste hij zich opnieuw: van pech gesproken. Nu ben ik weer aan zet. We haalden zeven op negen en redden ons definitief.”

Advies van vader

“Mijn schorsing valt nog mee: één match. Ik zal dus het thuisduel tegen KFC Meulebeke, de toekomstige ploeg van onze coach Marc Calleeuw, missen. Vermits Niels Lannoo nog steeds met een letsel sukkelt, zal wellicht een keeper van onze lichting U21 gedoopt worden. Naar volgend kampioenschap toe wordt T2 Tom Van Hulle eerste in bevel. Mijn concurrent Niels Lannoo trekt naar Diksmuide, in zijn plaats komt Kobe Vandeweghe van Daring Brugge. Twee gedreven goalies maken elkaar altijd beter. Als ik nummer één word, dan zal ik niet ontgoochelen. Krijgt Kobe het vertrouwen, dan zal ik luisteren naar mijn vader Emmanuel, een legendarische ballenpakker. Die zegt altijd: Blijven trainen!. Zijn motivatie heeft me mentaal sterk gemaakt”, besluit de doelman.

(JPV)

Zaterdag 6 april om 19 uur: K. Excelsior Zedelgem – KFC Meulebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier