Topscorer Thibo Janssens ruilt KFC Varsenare (1e) voor SV Diksmuide.

Thibo Janssens. (foto JPV)
Redactie KW

Thibo Janssens schreef geschiedenis toen hij in september 2023 tegen Dottenijs vier keer de netten deed trillen in blessuretijd. De spits bleef op hoog niveau voetballen en werd opgemerkt door SV Diksmuide, dat zich in eerste provinciale tot kampioen kroonde. Thibo Janssens ruilde KV Oostende voor KFC Varsenare toen hij 17 was. De prille twintiger maakt zich op voor een nieuw verhuis.

“We mogen hoe dan ook niet ontevreden zijn met het kampioenschap. We wonnen voor het laatst op zaterdag 9 maart tegen Moen. Zelf maakte ik één goal. De week voordien in Waregem stond ik twee keer aan het kanon. Na negen op negen volgde nul op zes. Toch prijken we nog op een gedeelde vijfde stek, samen met Bredene.”

“Ik kom van daar en onze allerlaatste match is een duel tegen die kustformatie. Daar kijk ik naar uit. We ondernemen nog twee verplaatsingen: naar Oostnieuwkerke en naar Dottenijs, waar ze me ongetwijfeld nog zullen kennen. Thuis sparren we nog tegen Boezinge en Bredene.”

Stap voor stap

“Scouts van Diksmuide zullen me ongetwijfeld opgemerkt hebben. Het nationale voetbal wordt dus mijn eerstvolgende uitdaging. In de derde amateurreeks zal ik ongetwijfeld mijn mannetje kunnen staan. Waarom zou ik daaraan twijfelen?”

“Overigens dank ik KFC Varsenare voor de leuke jaren en de professionele opleiding. Ik wil afscheid nemen langs de grote poort van trainers als Stefaan Ameel en Steven Lampo. Diksmuide opent nieuwe deuren. De afstand is geen probleem. Ik hoop gespaard te blijven van blessures. Ik bouw verstandig aan mijn carrière bouwt, stap per stap. Eerst wil ik het hoofdstuk Varsenare goed afsluiten. We verloren twee keer opeenvolgend. Ja, ik reken op winst in Oostnieuwkerke.”

(JPV)

Zaterdag 6 april om 19 uur: KSK Oostnieuwkerke – KFC Varsenare A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier