SV Wevelgem A neemt optie op de titel na 1-0 zege in de topper én derby tegen WS Lauwe (maar kan niet promoveren)

Arend Callewaert (WS Lauwe) en Frederik Callewaert (SV Wevelgem) in een innig kopduel. © VDB
Redactie KW

SV Wevelgem City A won een spannende en druk bijgewoonde topper tegen WS Lauwe. De paarshemden nemen zo een optie op de titel, maar promoveren zullen ze echter niet. De club verzaakte aan een licentie voor derde amateur. Het rechtstreekse promotieticket gaat dan naar de volgende in de stand.

SV Wevelgem won de topper tegen WS Lauwe, een duel dat vroeger vaak uitgevochten werd in de nationale reeksen. Het stadion was ook aardig vol gelopen voor deze topper op zondagavond, een doelpunt vlak voor de pauze van Mathias Meulenyzer volstond voor de driepunter.

Wevelgem totaliseert nu 55 punten en dat zijn er zes meer dan Lauwe dat dus naliet zich op gelijke hoogte te hijsen. Zondagnamiddag neemt Sassport Boezinge, overigens getraind door Dylan Vanhaverbeke die het seizoen nog startte als coach van Wevelgem, mits winst tegen middenmoter Spart Heestert komen ze tot op vier punten.

Maar het rechtstreekse promotieticket kan dus niet naar Wevelgem gaan, dus komt ook nog Blankenberge (43 punten) dat deze middag naar Moen moet, nog in aanmerking.

Andere uitslagen in eerste provinciale

Vooral Oostnieuwekerke deed een goede zaak en laat nu drie ploegen achter zich. Wat gezien de situatie in de derde amateur nog altijd geen veilig stek is.

KSK Oostnieuwkerke – KFC Varsenare 2-1

KSV Diksmuide A – Exc. Zedelgem 1-1

KSV Veurne – KRC Waregem A 0-2

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.