Sportief directeur Christophe Frénoi keert terug naar RC Lauwe

Christophe Frenoi.© WO
Christophe Frenoi.© WO
Redactie KW

Omdat hij zich solidair toonde met de toenmalige, ontslagen trainers Fanny Schamp en Guy Deltombe nam Christophe Frénoi twee jaar geleden afscheid van RC Lauwe. Sedert vorig week werd de net 45 jaar geworden Lauwenaar, die aan de Lauwse statie woont, er opnieuw in de armen gesloten.

Voetbal is de rode draad door het leven van Christophe Frénoi. Eerst was hij aan de slag bij WS Lauwe. “Ik heb er alle functies waargenomen”, blikt de sportief verantwoordelijke terug. “Van lid van het jeugdbestuur tot afgevaardigde van de eerste ploeg. Pas toen de toekomst van White Star heel onzeker leek, eindigde voor mij het geel-zwarte avontuur.”

Lang bleef Frénoi niet verstoken van voetbal. Bij RC Lauwe werd hij met open armen ontvangen.

Twee promoties

“Het was toenmalig voorzitter Jean-Marie Windels die mij over de streep trok”, vertelt Christophe. “Racing was toen niet aan zijn beste periode bezig. De ploeg van mijn hart kon in derde provinciale net de degradatiedans ontspringen. Met de versterking die ik toen in het tussenseizoen binnenhaalde, speelden we het jaar daarop kampioen in derde.”

“De start van een schitterende periode met de promotie naar eerste provinciale als kers op de taart. Twee jaar geleden schreven we geschiedenis met een derde plaats en een ticket voor de eindronde. Jammer dat er toen door omstandigheden een einde kwam aan de samenwerking.”

Daisel

Christophe Frénoi ging niet lang daarna bij VK Dadizele aan de slag. Met de transfers van Sven De Rechter (WS Lauwe) en Lennert Vansteenkiste (RC Lauwe) bezorgde hij toenmalige trainer Pascal Mestdagh meer sportieve armslag. Desondanks zou hij niet lang bij Daisel blijven. Enkele maanden geleden gooide hij de handdoek in de ring.

“Over mijn vertrek bij Dadizele wil ik niet meer uitweiden. Ik kijk liever naar de toekomst dan naar het verleden. Mijn terugkeer naar Racing voelt aan als opnieuw thuiskomen. Ik ben er altijd graag aan de slag geweest, kreeg er ook respect en waardering voor terug.

Versterken

Of de kern voldoende versterkt is om een zorgeloos seizoen vol te maken? Er werden enkele gerichte transfers gerealiseerd die ons voldoende zuurstof zouden moeten geven om op een plaats in de middenmoot te mikken. Desondanks wil ik de ploeg op een tweetal posities alsnog versterken.”

“Dat Racing de kans geeft aan Angelo Vanheuverbeke om zich als T1 te bewijzen, vind ik een goede zaak. Momenteel zijn we nog op zoek naar een nieuwe T2. Kandidaten die zich geroepen voelen, mogen altijd contact opnemen”, besluit Christophe Frénoi.” (Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.