SK Roeselare-Daisel (1) gaat over tot trainerswissel na mindere start

T1 Christ Vandevijvere is niet langer actief bij SKRD. © VDB
Redactie KW

Bij SK Roeselare-Daisel kreeg trainer Christ Vandevijvere begin deze week de rekening gepresenteerd voor een tegenvallende seizoensstart. Zijn taken worden tot nader order overgenomen door het duo Kurt Vercamp en Peter Vancraynest. Die laatste was al in dienst als T2. “We namen maandag de beslissing om de samenwerking met Christ te stoppen. Niet leuk, maar we waren het er in de bestuurskamer over eens dat we dit niet te lang mochten laten aanslepen”, zegt sportief verantwoordelijke Stephan Kinsabil.

“Er is na zes speeldagen nog geen man overboord, maar als we de kloof niet nog groter willen laten worden, dan is het met wedstrijden tegen Heestert en Diksmuide in het vooruitzicht – twee ploegen die rond ons staan – eigenlijk toch al een beetje van moeten. We hopen op een schokeffect. Niets garandeert ons dat alles nu zomaar zal keren, maar we voelden dat we moesten veranderen en dan is het beter om dit nu te doen, dan nog twee of drie weken te wachten.”

Weinig variatie in spel

“Hetgeen we zondag in Zonnebeke lieten zien was te weinig. Zeker in de tweede helft, waar we na een kwartier spelen nauwelijks nog overwicht hadden. Op voetbalvlak is het als we eerlijk zijn eigenlijk al het hele seizoen te weinig. Er zit te weinig variatie in ons spel. We kunnen onze ex-coach, die het bij zijn vorige clubs nochtans overal goed deed, niet veel verwijten, maar het systeem waar we nu al weken aan vasthouden, lijkt hier niet te werken. Ons spel is vaak te voorspelbaar. Maar goed: soms pakt de mayonaise en soms niet. En in dat laatste geval moet je als trainer of als club ook durven ingrijpen, hoe vervelend dat ook is.”

Tegen Heestert en tegen Diksmuide krijgen TVJO Kurt Vercamp en T2 Peter Vancraynest de touwtjes in handen. “Zij kennen het huis en hebben allebei ervaring zat. Het is de bedoeling om hen over twee of drie weken te evalueren. We verwachten ons aan heel veel sollicitaties, maar als zij het goed doen, dan zou het evengoed kunnen dat zij gewoon op post zullen blijven.” (SBE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier