Romain Haghedooren nieuwe hoofdcoach KSK Oostnieuwkerke

Romain Haghedooren speelde lang voor Moeskroen. © BELGA
Redactie KW

Donderdag werd bij eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke een nieuwe hoofdcoach aangesteld in opvolging van Johnny Nierynck. Romain Haghedooren zal hem minstens tot het einde van het seizoen vervangen. Als assistent blijft Stijn Seys op post, Peter Degryse zal fungeren als sportief tussenpersoon met het bestuur.

Haghedooren kreeg zijn jeugdopleiding bij Bas-Warneton (1991-1994), waarna hij naar Eendracht Wervik (1994-1995) trok. Na één jaar bij de jeugd van Eendracht Wervik gespeeld te hebben, trok hij de aandacht van Excelsior Moeskroen, waar hij zijn jeugdopleiding vervolmaakte tot hij ten slotte in het seizoen 2005-2006 voor de eerste keer met de A-ploeg in actie kwam.

Uitleenbeurt aan OHL

In het seizoen 2006-2007 speelde hij 16 keer met de A-ploeg, waar hij meer dan behoorlijk presteerde. Toch besliste Moeskroen in het tussenseizoen om hem uit te lenen aan tweedeklasser OH Leuven, waar hij 18 wedstrijden speelde.

Eens terug bij Moeskroen, in het seizoen 2008-2009, werd hij vooral als back-up gebruikt. Een jaar later vertrok hij dan maar definitief naar RFC Tournai, waar hij na een sterk seizoen in de EXQI League werd weggeplukt door FC Brussels.

Roeselare, Winkel, Torhout, Dadizele en Deerlijk

Ook daar groeide hij uit tot een sterkhouder en werd hij zelfs kapitein. Na twee uitstekende seizoenen bij de hoofdstedelingen vertrok hij transfervrij naar KSV Roeselare.

Haghedooren speelde nadien nog voor KVC Winkel Sport, KM Torhout en VK Dadizele. Hij geraakte in het seizoen 201-/2019 geblesseerd aan de knie en speelde dat seizoen helemaal niet.

Toen hij in de voorbereiding van het seizoen 2019-2020 opnieuw geblesseerd geraakte aan de knie, besloot hij te stoppen met voetballen. Dat deed hij uiteindelijk bij KVC Deerlijk Sport, een club waar hij een maand eerder was beginnen voetballen na zijn passage bij VK Dadizele. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.