“Ploegen moeten met schrik naar Schiervelde komen”

Jenci Dejonghe © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

In eerste provinciale blijft SK Roeselare-Daisel A onder de verwachtingen. Het team van Christ Vandevijvere staat pas zesde. Gelukkig is het verschil met leiders Diksmuide A en Zedelgem maar drie punten. Geen paniek dus, meent Jenci Dejonghe, want: “We zijn een ploeg in opbouw.”

“Het is echt een eigenaardige competitie”, vindt de 30-jarige verdedigende middenvelder. “Na vier speeldagen staat bijvoorbeeld uitgesproken titelfavoriet Blankenberge laatste, terwijl ook wij niet eens in de top vijf staan. Ploegen als Diksmuide en zeker Zedelgem werden dan weer niet verwacht voorin, maar staan er wel. Als het zo verder gaat, zullen er dus wekelijks verrassingen te noteren vallen.”

“Zelf ondervinden we dat iedereen erop gebrand is om tegen de nieuwe fusieploeg te spelen. Dat zal zaterdag met White Star Lauwe zeker niet anders zijn. Het moet een sterk geheel zijn, want Blankenberge ging vlotjes voor de bijl. Aan ons om hun enthousiasme te temperen en te starten met een zegereeks. Tot nu probeerden we dat met mooi voetbal, nu moeten we misschien wel eens voor werkvoetbal gaan om de soms dubbele verdedigingsgordel bij de tegenstanders uit te schakelen.”

Al is het, na amper vier speeldagen, misschien wel nog wat te vroeg voor conclusies. “Zeker onze supporters moeten beseffen dat we een ploeg in opbouw zijn, waarbij de automatismen er nog niet volledig in zitten. Daar werken we echt keihard aan, op training en in de matchen. We zijn ervan overtuigd dat het goed komt – wat niet wil zeggen dat wij schreeuwen dat we straks kampioen worden. Dat krijg je niet op bestelling, daarvoor hang je van te veel factoren af. Eén ervan is een stevige thuisreputatie uitbouwen. Iedereen moet met een bang hart naar Schiervelde komen, maar nu is dat net het omgekeerde: elke tegenstander is nu supergemotiveerd om ons voor eigen publiek een hak te zetten – ook White Star Lauwe zal dat zaterdag proberen. Dat moet eruit.”

“Gelukkig is iedereen na kleine kwaaltjes stilaan terug; verzachtende omstandigheden qua spelers kunnen niet meer aangehaald worden”, besluit de beveiligingsinstallateur uit Heule, die ooit de kleuren van Harelbeke en Gullegem verdedigde en nu al drie jaar die van Dadizele.

Zaterdag 2 oktober om 19 uur: SK Roeselare-Daisel A – KWS Lauwe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier