Michaël Cornelis wordt T2 bij Excelsior Zedelgem (1): “Na al die jaren heb ik al een flinke voetbalweg afgelegd”

(foot JPV)
Redactie KW

Als Michaël Cornelis zijn laatste wedstrijd afhaspelt als speler bij Excelsior Zedelgem zal hij 41 lentes tellen. Toch is de stuwende kracht nog steeds zijn gewicht in goud waard. Deze week trainde hij echter niet mee wegens een kwaaltje aan de knie.

Dottenijs en Meulebeke lijken veroordeeld met respectievelijk 12 en 7 punten. Oostnieuwkerke telt 19 eenheden, Westrozebeke en Zedelgem 20. Het kan nog spannend worden voor wie de derde laatste stek wil vermijden. Michaël Cornelis zucht als we daarover beginnen.

Blessures

“Blessurelast kunnen we missen als kiespijn. Hopelijk kan ik tijdens de eerstvolgende match aantreden”, zucht Michaël Cornelis. “Trouwens, ook Olivier Desitter kampte met een letsel na een botsing op training. Jean-Louis Viaene nam opnieuw zijn verdedigende stek in. Zijn hamstringblessure bleek hersteld. We mogen nu geen averij meer oplopen, want we zullen iedereen nodig hebben. We beginnen met een thuismatch tegen Rumbeke A, de huidige nummer vier. Daarna komen opeenvolgende confrontaties eraan met de vier teams die onder ons gerangschikt staan: Oostnieuwkerke, Dottignies, Meulebeke en Westrozebeke.”

“Persoonlijk heb ik al een flinke voetbalweg afgelegd. Op mijn elfde verhuisde ik van Knesselare naar Club Brugge, waar ik tien seizoenen voetbalde en de reeks invallers bereikte. De eerste ploeg werd getraind door Trond Sollied, dat haalde ik net niet. Harelbeke en Standaard Wetteren waren mijn volgende uitdagingen. Met Wetteren kroonden we ons tot kampioen, maar tijdens de voorbereiding voor het volgende seizoen voelde ik me niet goed. Dat had wellicht te maken met mijn werk in Brussel en zes dagen op zeven voetbal. Dus ging het richting Torhout en vervolgens Knokke, met Henk Houwaart”, vervolgt Michaël. “De kustformatie toonde zich hyper ambitieus en promoveerde naar nationale met Yves Van Borm. Zelf wilde ik in provinciale blijven, dus stevende ik naar Westkapelle, waar we de eindronde haalden.”

Doorstart

“Toen de vereniging een doorstart maakte, wist Marc Calleeuw me te overhalen om naar Zedelgem te komen. Dit is intussen zes jaar geleden. Marc vertrekt straks naar Meulebeke, Tom Van Hulle promoveert tot hoofdcoach en ik word T2. De beleidsploeg heeft me gehonoreerd, waarvoor oprechte dank.” (JPV)

Zaterdag 9 maart om 19 uur: K. Excelsior Zedelgem – KSV Rumbeke A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier