KSK Oostnieuwkerke zoekt jeugdspelers en -trainers: “Eventueel beloften inschakelen”

Hedwig Eeckhout, Dimitri Geerolf en David Vergote.© (foto Jos)
Hedwig Eeckhout, Dimitri Geerolf en David Vergote.© (foto Jos)
Redactie KW

Bij eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke kan men niet ontkennen dat het op jeugdvlak heel moeilijk gaat. Enkele spelers haakten af zonder directe reden waardoor men in functie van volgend jaar op zoek moet naar vers bloed. Geen gemakkelijke opdracht voor jeugdcoördinator David Vergote en zijn secretaris Edwin Eeckhout.

“Oostnieuwkerke ligt geografisch niet echt ideaal om over een grootse jeugdwerking te beschikken”, opent David. “Hier zijn er bijvoorbeeld maar een drietal wijken en alle jongeren spelen hier eigenlijk al. Toch blijkt het onvoldoende om in elke categorie minstens een jeugdploeg in stelling te brengen. Naar volgend seizoen hebben we nog jeugdspelers nodig voor de U9, U10, U11 en vooral de U17.”

“Net zoals de vorige jaren zullen we opnieuw een beroep moeten doen op een samenwerking met een buurtploeg om tot een oplossing te komen. In dat opzicht zaten we vorige week al aan tafel met de dichtste buren van KSV De Ruiter. Eerstdaags nemen we ook weer contact op met het bestuur van SK Staden” vertelt de jeugdcoördinator.

“Moest hieruit een oplossing komen, dan is er nog een acuut probleem, maar gelukkig is dat niet alleen bij ons het geval. We zoeken ook nog een drietal jeugdtrainers voor de U8, U11 en U13.”

Nieuwkomers

“We hopen intern tot een oplossing te komen door akkoorden te sluiten met beloften of zelfs spelers van de eerste ploeg om bij de jeugdwerking toe te treden als trainer, maar ook dat is geen zekerheid. Verder zoeken we ook nog enthousiastelingen om een eventueel jeugdbestuur op te richten want nu staan we met z’n tweeën op jeugdvlak toch wel redelijk alleen.”

Gelukkig is er ook positief nieuws want de spelerskernen voor de beloften en de eerste ploeg zijn wel ongeveer ingevuld. Daarin hebben voorzitter Dimitri Geerolf en het trainersduo Johnny Nie-rynck en Stijn Seys een groot aandeel. “Voor beide kernen konden we een mooie basis behouden”, aldus Dimitri.

Hangende transfers

“Zaak was dus om gericht te versterken. Zo zijn er voor de eerste ploeg nu al acht nieuwkomers en nog een drietal hangende transfers. Met een kern van telkens zo’n 20 spelers moeten we een zorgeloos seizoen kunnen hebben in de hoogste provinciale reeks. Dat zal kunnen doordat we dankzij onze vaste sponsors weer een mooi sportief budget konden samenstellen.”

“Een andere nieuwkomer is Olivier Jacques als keepertrainer. Hij komt over van Westhoek en vervangt Jonas Dierynck. We hinken dus qua vereniging een beetje op twee gedachten. Maar we hopen dat met de komst van een nieuw sportcentrum op onze site de toekomst veel stabieler zal worden voor groot en klein. Voorlopig is het nog roeien met de riemen die we hebben, zeker op het vlak van infrastructuur en velden.”

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.