KSK Oostnieuwkerke versterkt zich met Baptiste Schmisser en Dorge Kouemaha

Baptiste Schmisser (ex-KVO en -KSVR) was actief bij KM Torhout. (foto a-Bart)© VDB
Baptiste Schmisser (ex-KVO en -KSVR) was actief bij KM Torhout. (foto a-Bart)© VDB
Redactie KW

Het huiswerk is af voor eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke. Door de komst van Baptiste Schmisser en Dorge Kouemaha bestaat de kern van coach Johnny Nierynck nu uit 18 kernspelers, waarvan twee doelmannen. Met deze bende wil men een rustig seizoen draaien.

“De voorbije maanden waren voor mij erg slopend”, bekent de Oostnieuwkerkse coach. “Van de vorige kern bleven maar drie spelers meer over, waardoor moest gezocht worden naar een bijna volledig nieuwe kern. Daarbij had ik ook geen luxe om met een superbudget uit te pakken.”

Minstens 100 spelers gebeld

“Uiteindelijk heb ik in de voorbije vijf maanden minstens 100 spelers opgebeld en allemaal kozen ze voor andere clubs. Eventjes zag ik het daardoor niet meer zitten, maar ik ben niet iemand die op zo’n manier een club zou verlaten. Ik ben dus blijven zoeken en via onze keeperstrainer ben ik de voorbije dagen bij Baptist en Dorge terecht gekomen.”

“Laatstgenoemde ligt nu al meer dan een jaar stil, maar voordien zorgde hij toch geregeld voor het mooie weer bij Westhoek. Als hij voldoende fit geraakt, zal hij zeker een meerwaarde zijn voor de ploeg, vooral in aanvallend opzicht. Baptiste ken ik dan weer uit mijn Oostendse periode en later was hij nog actief bij Torhout KM. Voetballen kan die gast zeker, vandaar dat ik nu durf spreken dat mijn huiswerk af is.”

Overleven

“Wat onze ambities zijn? Je hoort ons niet meer zoals vroeger spreken over de top van eerste. Nee, we willen nu gewoon op een gezonde manier overleven in deze reeks zonder echte degradatiezorgen. Als het aan mij ligt, mag de lat nog net iets hoger, want ik ben van nature een persoon die elke wedstrijd wil winnen.”

Andere clubs zijn ondertussen al gestart aan hun voorbereidingen. Johnny houdt vast aan 20 juli zoals in een normaal seizoen. “In zes weken tijd moet ik de kern klaar krijgen voor de competitiestart. Ik wil ze dan ook niet eerder opeisen, want de pandemie is zeker nog niet voorbij.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.