Johnny Nierynck neemt ontslag als T1 bij KSK Oostnieuwkerke

Johnny Nierynck. © Marnix Goemaere foto Bart
Redactie KW

Na het verlies tegen Eendracht Wervik bood de Oostnieuwkerkse coach Johnny Nierynck zijn ontslag aan bij voorzitter Dimitri Geerolf. Het uitblijven van de resultaten zorgde er mede voor dat de motivatie bij de Bredenaar verdween. De eersteprovincialer moet dus op zoek naar een nieuwe T1.

“De hoofdreden voor mijn ontslag is dat ik geen energie meer heb om in de huidige omstandigheden de ploeg te leiden. Ik wist vooraf dat het een zware uitdaging zou zijn om nog één ploeg achter ons te houden in eerste provinciale, nu blijkt het toch een te zware te zijn. Ik wil daarvoor zeker geen steen smijten naar niemand, ook niet naar de spelersgroep, want zij werken zich elke training uit de naad om te groeien als ploeg, maar de resultaten blijven jammer genoeg uit. Verder wil ik nu ook meer aandacht schenken aan mijn dochter Gaëlle die bij AA Gent uitkomt. Tot op heden kon ik door mijn eigen trainersverhaal bijna geen enkele match of training meepikken van haar, nu wil ik er wel staan voor haar als het nodig is. Ik ga dan ook de komende jaren geen ander voorstel meer aannemen. Laat ons zeggen dat mijn trainersverhaal geschreven is.”

“Dat ik een mooi trainersparcours afgelegd heb? Ik ben gestart bij Spermalie, later volgde Bredene waar ik door KV Oostende werd weggeplukt om T2 en beloftencoach te worden. Na dat avontuur kwam ik bij vierdeklasser Poperinge, waar ik Dimitri Geerolf leerde kennen als keeperstrainer, maar ook als vriend. Daarna keerde ik terug naar Bredene, om via Westhoek naar Cercle Brugge te trekken, ook als assistent. Na Bredene was ik nu toe aan mijn tweede seizoen KSKO waar ik in alle vriendschap vertrek. Ik hoop dat ze heel snel iemand anders vinden om over te nemen.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.