Jasper Meeuws (Oostnieuwkerke 1) kijkt uit naar treffen op Schiervelde

Jasper Meeuws: “Zowel de ploeg als ikzelf hebben er alle baat bij om de nul te houden achterin.” © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Dit weekend staat op Schiervelde het regionaal treffen tussen SK Roeselare-Daisel A en KSK Oostnieuwkerke gepland. De bezoekers bengelen momenteel in de staart van de rangschikking maar achten zich desondanks niet kansloos. Zeker doelman Jasper Meeuws zal gemotiveerd zijn. Hij vloog enkele weken geleden nog door Johnny Nierynck uit de ploeg door een mindere periode maar bewees ondertussen zijn kwaliteiten opnieuw op training.

“Eigenlijk was ik niet meteen verrast door de ingreep van de vorige coach”, opent Jasper. “Zijn enige doel was om mij enigszins terug wakker te schudden want ik was niet meer 100 % scherp op dat moment. Zijn beslissing was dus niet leuk maar zeker niet verrassend. Toen Romain aankwam begon iedereen terug op gelijke voet en sindsdien ben ik keihard aan het werken om die basisplaats hopelijk al zondag terug te kunnen heroveren. Eens die kans zal niemand mij moeten motiveren om een goeie prestatie neer te zetten op Schiervelde.”

SK Roeselare-Daisel A is inderdaad jullie volgende opponent? “Voor ons is het de dichtste verplaatsing van het seizoen, sommigen spelen zelfs in hun achtertuin. Niemand zal zich dus moeten opladen voor deze wedstrijd. Betrachting is om net als in alle andere matchen voluit voor de zege te gaan, wie weet lukt ons dat door de nieuwe aanpak van Romain Haeghedooren. De punten zouden we trouwens goed kunnen gebruiken in de strijd om het behoud.”

Niet onklopbaar

Zelf zal je moeten proberen om je goeie vriend Gianni Lingier van een doelpunt te houden? “Al enkele weken geleden liet hij uitschijnen dat de drie punten sowieso voor hen zijn. Ze hebben natuurlijk op alle vlakken meer materiaal in huis dan wij, maar dat wil niet zeggen dat ze niet onklopbaar zijn. Dat is al enkele keren gebleken dit seizoen. Zelf kunnen we inderdaad een overwinning goed gebruiken om te kunnen stijgen richting veiliger oorden. Zowel de ploeg als ikzelf hebben er dus alle baat bij om de nul te houden achterin. Dan hebben we toch al iets in Roeselare.” Er zijn bij Oostnieuwkerke twee afwezigen met de gekwetste Jens Baessens en de geschorste Kim Quartier. (SBR)

Zondag 14 november om 15 uur: SK Roeselare-Daisel A – KSK Oostnieuwkerke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.