Christophe Descamps verlaat SV Wevelgem City

Christophe Descamps blijft actief als bestuurder, maar stopt als keeperstrainer bij SV Wevelgem City. “Een te drukke beroepsagenda.” © VDB
Redactie KW

Christophe Descamps kan tevreden en met trots terugblikken op een geslaagde keepercarrière. Op zijn veertigste haalde eersteprovincialer Sparta Heestert hem nog binnen als redder in nood en ook SV Anzegem deed nog beroep op zijn diensten. De jongste seizoenen trainde Descamps de doelmannen bij SV Wevelgem City. Wegens een te drukke beroepsagenda moet Christophe noodgedwongen afhaken.

Christophe Descamps kan met zes titels op een lange en geslaagde keepercarrière terugblikken. Begonnen bij het toenmalige SK Gullegem kwam hij bij de rood-witten al vroeg in de eerste ploeg. Met zijn overgang naar KM Torhout legde hij even later de lat hoger voor zichzelf. Toen SK Gullegem en SV Wevelgem City de handen in elkaar sloegen, tot een fusie overgingen, kwam Christophe naar de Gullegemse schaapsstal terug. Omdat hij bij het nieuwe SK WevelgemGullegem niet in de bovenste schuif van toenmalig voorzitter Tony Coorevits lag, zocht hij andere voetballucht op. Later stond hij gedurende vijf seizoenen met succes tussen de palen bij Eendracht Wervik.

“Een mooie tijd”, blikt Christophe Descamps terug. “Ik mocht er een titel vieren, beleefde er in een prachtige spelersgroep schitterende momenten. Van feesten moest Eendracht toen van niemand lessen krijgen. Ook bij het wederopgestarte FC Gullegem was het met vier titels op rij iedere week feesten geblazen. Gullegem ligt me trouwens nog altijd nauw aan het hart. Ik pakte er mijn eerste ballen, hielp het nieuwe FC Gullegem op weg naar nationaal voetbal. Toenmalig voorzitter Eric Vandemoortele belde me trouwens eens op met de vraag of ik niet bereid was de fakkel over te nemen. Ik heb vriendelijk bedankt. Voorzitter is niet bepaald een functie die ik in gedachten had en heb.”

Moeilijk loslaten

De jongste seizoenen was Christophe Descamps keeperstrainer bij SV Wevelgem City. “Een functie die me nauw aan het hart lag bij een mooie en gezellige club als Wevelgem. Maar wegens beroepsomstandigheden moet ik de handdoek in de Wevelgemse ring gooien. Jammer, maar ik blijf als bestuurder betrokken bij het paars-witte reilen en zeilen. Het voetbal kan ik nu eenmaal moeilijk los laten. Het is nu eenmaal het mooiste balspel van de wereld”, besluit Christophe Descmaps. (AV)

Zaterdag 13 april om 19 uur: SV Wevelgem City FC Moen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier